Hoppa till sidans innehåll

Info Domare/Funktionär


Info från Stockholms Handbollsförbund
Domar & Funktionärsansvarig

 

Utbildningstimeout:

Utbildningstimeout är nytt för denna säsong, i lathunden ser ni vilka serier det gäller.

Utbildningstimeout är en styrd timeout som av sekretariat/domare tas vid närmast följande naturliga spelavbrott på en bestämd tid i varje halvlek, vid halva halvlekstiden ungefär. Den är till för att tränarna ska kunna utbilda sina spelare. Utbildningstimeouten pågår i 1 minut. 

Jag ser gärna att domarna blåser för utbildningstimeout, men sekretariat och domare ska prata ihop sig innan match och göra det tydligt vem som blåser.

 

Special Olympic Class:

Säsongen 2018-2019 blir andra året som Stockholms Handboll Förbund administrerar Special Olympic Class. Nytt för säsongen är att matcherna kommer att spelas i serieform och inte i sammandrag. Efter överenskommelse mellan de deltagande lagen och Stockholms handbollförbund kommer serien att spelas med dubbelmöte, en hemmamatch och en bortamatch mot varje lag.
Arrangerande förening tillsätter funktionärer.
Stockholms Handbollförbund i samarbete föreningarna och granndistrikten tillsätter domare.

Matcherna spelas om 2 x 25 minuter och spelas stående enligt regelverket för handboll inom Special Olympics. 
Deltagande spelare får delta i serien, som spelas med klister som ett funktionellt hjälpmedel, från 8 års ålder. 

 

EMP:

Nytt för denna säsong är att EMP ska användas på U13 och uppåt. Det kommer vara lite hackigt till en början och matchprotokoll kommer behöva användas i vissa matcher. Viktigt att domare och sekretariat har tydligt samarbete matchen igenom. Ta er tiden att kommunicera bestraffningar ordentligt.

OBS. Det har varit problem med inloggning till EMP där alla som gått utbildning inte har fått sina personliga inloggningar. Vi har löst detta genom att idag ha fixat föreningsinloggningar som har skickats ut till den mejlen som föreningen har registrerat i TA. Se till att rätt personer får denna inloggning så kan den användas på era hemmamatcher. Vet att en del klubbar behöver detta redan till helgen så var snäll att vidarebefordra denna information till den personen som har hand om funktionärerna i er förening. 

 

Domarkvitton, Tidstraktamente och kontobetalning:

Det bifogade domarkvittot är det som ska användas denna säsong, inget annat. Ni får självklart fylla i era uppgifter i förväg.

Nytt för denna säsong är reseersättningen, läs på ordentligt angående det.

Tidstraktamentet har det blivit ändring på då det krävs 100km resväg tur och retur för att få ta ut 95:- tidstraktamente. Om man har matcher i två hallar och åker direkt från ena hallen till den andra så ska man räkna den totala sträckan. Så t.ex. om jag bor i Södertälje och åker till Tyresö och dömer tre matcher, då har jag inte rätt att ta ut traktamente även fast det är över 4 timmar. Om jag däremot dömer i Tyresö först för att sedan åka till Solna och döma så når jag över 100km Södertälje-Tyresö-Solna-Södertälje. Då har jag rätt till 95:- om det överskridit 4 timmar. OBS! Viktigt att ni då delar på traktamentet på de olika kvittona. I det här fallet då så innebär det 47,50 kr på båda kvittona.

Föreningarna har fått möjlighet att skriva på ett avtal som gör att föreningarna har rätt att inte betala ut arvodet kontant, utan kontobetalning gäller. Ändringen till denna säsong är att ni domare har krav på er att fylla i korrekt domarkvitto med tydliga uppgifter, samt att föreningarna har krav på sig att fylla i korrekt meddelande på sina utbetalningar. Det är fortfarande fem bankdagar som gäller.

Uppdaterad: 29 SEP 2018 15:22 Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info