Hoppa till sidans innehåll

HF SIF dam avslutade med seger

15 MAR 2020 10:58
Tävlingssäsongen är numera över för HF SIF:s damer i Östra norrtvåan. Det blev seger i epilogen när Sollentuna besegrades på bortaplan med övertygande 35-27, efter 16-14 i paus
  • Skapad: 15 MAR 2020 10:58

Matchen spelades i Silverdalshallen för tomma läktare med anledning av Coronaviruset.
- Det var en märklig känsla hela tiden, det kändes som det vore en träningsmatch. Jag tycker vi stod upp bra och kul att vi gör så många mål framåt, i samma veva är vårt försvarsspel svajigt och det bjuds på upp och ned framträdande, säger HF SIF;s tränare Dag "Dagge" Lundin.

HF SIF visade friska takter i inledning och förde spelet på ett bra sätt.
Sollentuna spelade upp sig efter deras time out men lyckades aldrig få riktig kontakt med HF SIF.
Bra MV-ingripande av både Anna Mossberg och Hedda Forsén.

Försvarsspelet fanns periodvis mer att önska från hela det kollektiva spelet, däremot fanns det vid flertal gånger bra tryck i uppspelen, vilket tröttade ut Sollentuna.

HF SIF;s anfallsspel var bra vid flertalet gånger.
HF SIF fick till den här matchen dispens att använda sig av två underåriga och Josefin Lundberg, två mål och Svea Tenggren, ett spelmål tog för sig på ett bra sätt och får väl godkänt betyg för "sin första seniormatch".
- Det håller jag med om, det blev snabba ryck för dem, då vi hade bekymmer att få ihop tillräckligt med spelare, men jag plussar för både Jossi och Svea, säger Lundin.

Men matchens stora underhållare måste vara HF SIF;s Linn Henner.
Wow, vilken match hon stod för.
Tolv putsar (mål) och genomgående väldigt effektiv på vänsterkanten (spelade även på höger).
Säker i sina avslutningar och här hade Sollentunas målvakt bekymmer, stora bekymmer.

En annan spelare som ska omnämnas är sjukmålskytten Agnes Lannermalm
- Här märktes det att det har skett en utveckling under säsongen med hennes träning/spel med Skånelas A-lag, kul att se henne idag och bra även som H9:a, sju mål och bra  genomförd match, sade för dagen vikarierande assisterande ledare Robban Zetterquist i HF SIF.

Agnes storasyster Alice fanns också med och var kreativt och skapade ideligen farligheter, nu endast ett spel men hade ett flertal målchanser  som tyvärr var "stolpe ut" men Alices kreativitet var det inget fel på.
Fanny Swahn och Ida Schaffer är alltid på hugget i matcherna och spelade i mittblocket, ett par gånger "gick det bort sig" men oftast stängdes butiken.

Jelena Lalovic, fyramålskytt, är spelartypen som breddar lagets anfallsspel och när hon går rakt på mål och med beslutsamhet, då är hon klockren.

Felicia Fälldin, spelade både kant och niometers, ett mål noterades från Fälldin och hade ett flertal avslut men marginalerna var inte riktigt på Felicias sida men trägen vinner.

Sammanfattningsvis rättvis seger och lördagens avslutande seger innebär att HF SIF slutade på tredje plats och har Borlänge HK (seriesegrare) och Lidingö SK framför sig.
För BHK väntar division 1 spel nästa säsong och om allt löser sig med pågående Corona-tider sker kvalspel för Lidingö SK.

Enköpings HF, Täby HBK och Hammarby IF HF får snällt lämna div. 2

Skånela IF Handboll

 

Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info