Hoppa till sidans innehåll

Herrarna vinner Upplandsderbyt mot Rimbo

01 NOV 2020 15:53
  • Skapad: 01 NOV 2020 15:53

Fredagskvällen bjöd på fin underhållning då herrarna tog sin andra raka seger efter en komfortabel vinst på bortaplan mot Rimbo. Man slog Upplandskollegan med 36 - 33. 

Upplandsderbyt innehöll det ett derby mellan två rivaler ska innehålla. Mycket känslor, kamp och munhugg. Det var ett av de mål gladare derbyna jag vart med om, 36 -3 3 talar sitt tydliga språk och då gjorde vi endast fyra mål sista kvarten. Matchen svajade fram och tillbaka som det ofta gör när Rimbo spelar, men denna match var det ofta till vår fördel. Känslan var att hela första halvlek var vår så länge vi inte gjorda enkla tekniska fel. Vi ledde stora delar av halvleken och faktiskt som mest när det exakt gått 30 min med 21 - 16. 

Andra halvlek inleddes som den första, vi byter mål och så fort nån av lagen gör ett fel blir man direkt straffade på det felet. I denna fas gör vi mindre misstag än Rimbo och lyckas öka ledningen. Men återigen svajar det och Rimbo ger sig inte. Dom varierar mellan från 6  -6 spel och 7 – 6 spel men känslan är hela tiden att vi gör mål framåt så länge vi inte kastar bort den. Efter 47 min spelade har vi en ledning med hela nio mål och det känns betryggande. Därefter tappar vi fokus och dynamiken i anfallsspelet, vi bränner lägen och gör för mycket enkla fel. Rimbo äter ikapp men hinner inte närma sig ordentligt förrän slutsignalen ljuder. En mycket härlig seger och de första 45 är vi mycket nöjda med. Extra plus till Marcus Nilssons i målet samt Gustav Näslunds attackspel långa stunder i matchen. Mattias Friströms comeback från ett långt skadeuppehåll glädjer också. 

Nu är det långt till nästa match. Topplaget Kungälv kommer till Vikingahallen tisdagen den 10 november. Då ska det krigas igen. 

 Väl mött! 

// coach Karlsson 

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

  

 

 

 

 

  

 

 

svenska spel

 

 

 

SVENSKHANDBOLL

 

 

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info