Hoppa till sidans innehåll

Dante Lindén klar för Skånela IF

01 MAJ 2020 10:00
Vi kan med stor glädje idag presentera vårt andra nyförvärv inför säsongen 20/21. Det är nio meters spelaren Dante Lindén från Handbollsligalaget HK Varberg som förstärker vårt herrlag. Kontraktet är skriver på två år.
  • Skapad: 01 MAJ 2020 10:00

Dante är född 1995, han är 184 cm lång och väger 90 kg och högerhänt. Han har de senaste säsongerna representerat HK Varberg i både allsvenskan och Handbollsligan. Dessförinnan spelade han i Stockholmslaget IFK Tumba. Dantes främsta egenskaper är hans attack- och genombrottsspel. Han behärskar att spela på alla positioner på niometer vilket kommer passa honom utmärkt i vårt rörliga anfallsspel. Han är en modig, fysisk och stark spelare som vi tror mycket på. Han kan ibland vara hänsynslös mot sig själv och hans raka attackspel är något som vi fallit för. Vi ska självklart utnyttja hans spetsegenskaper men också utveckla de delarna som behövs. Vi hoppas och tror att i vår miljö kan Dante ta ytterligare kliv i sin utveckling. Dessutom är vi övertygade om att Dante kommer bidra med en hög kompetens för att stärka lagets kvaliteter både under match och på träning.

Dantes tankar om klubbytet 

”Lika tungt som beslutet var på den sociala fronten, eftersom jag har trivts väldigt bra under mina tre år i Varberg, så var det ett lika enkelt beslut handbollsmässigt! Jag fick en grymt bra känsla från första samtalet med Jimmy. Det känns även som att Skånela har en väldigt spännande trupp och jag är oerhört stolt över att få vara en del av Skånela satsning den kommande säsongen.”

 Jimmy Karlssons tankar

”Att få in kvalité och erfarenhet från handbollsligan på 9m är jag väldigt nöjd med. Hans raka spel och hans kvicka fötter i man-mansituationerna är något vi kommer ha stor nytta av. I och med Dantes påskrift blir vi både spetsigare och bredare på 9m vilket stärker oss i kampen i allsvenskan. Dantes fina fysik och träningsmentalitet är något som jag också värderar högt. Jag vill arbete med spelare som orka driva sig själva mot att alltid bli bättre. Det smittar av sig och gör oss alla bättre. Om vi kan hitta hans roll snabbt och utnyttja hans spetskvaliteter inom våra ramar och sätt att spela kan detta bli en mycket obehaglig spelare att möta för våra motståndare”

 Välkommen till Skånela IF Dante!

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info