Hoppa till sidans innehåll

Första förlusten för damerna mot IF Hallby

25 OKT 2020 18:56
Igår var det toppmöte i Vikingahallen när damerna ställdes mot IF Hallby. Tyvärr gick det inte hela vägen för Skånela tjejerna utan den säsongens första förlust var ett faktum efter 24-28 till bortalaget. Vi lät Josefin Ekwall summera matchen
  • Skapad: 25 OKT 2020 18:56

Ge oss din bild av matchen:

De va en händelserik match med allt vad handboll kan erbjuda. Jag tycker matchen är generellt bra från båda sidor vilket visar varför båda lagen ligger i toppen på allsvenskan. De var en fartfylld handboll vilket gjorde att de tekniska felen kom från båda lagen men vi stod för en större del av de tekniska felen. Vi tappar vår harmoni i spelet och blir stressade i början av andra halvlek. Vilket gör att vi inte orkar hålla fokuset uppe hela vägen medans Hallby behåller lugnet och gör de bra in till slutsignalen. Vilket gör att de är Hallby som går vinnande ur denna kamp. 

 

Vad skulle du säga är det som gör att ni inte når hela vägen denna gång? 

Det som gör att vi inte når hela vägen är att vi inte prioriterar rätt i försvarsspelet och går bort oss lite för enkelt. Vi låter de få en bra start i andra halvlek och de drar ifrån oss med en 2–3 bollars ledning. Efter deras start i andra halvlek så tappar vi vår harmoni i spelet framåt och får inte in bollarna. Det gör att vi blir stressade och får tekniska fel så vi jobbade i en uppförsbacke hela andra halvlek. Vi orkar inte hålla upp vårt fokus och ork hela vägen. Något Hallby tog tillvara på och drar de längsta strået i denna match eftersom de bevarar lugnet och fokuset hela vägen. 

 

Vad finns det för bra delar i matchen att ta vidare inför kommande matcher? 

De är många bra delar vi ska ta med oss från matchen. Vi gör en väldigt bra inledning av matchen där vi kommer till bra lägen med tålamod och uppstyrda anfall. Vi har ett bra uppstyrt försvar i inledningen. Vi får till några kontringar som vi måste fortsätta med för att få lätta mål med oss i matcherna. Generellt tycker jag det är en bra match igenom och många bra delar att ta med oss. 

 

Vad säger du om din egen insats?

Kan inte säga att jag är nöjd över min insats jag gör för mycket tekniska fel och stegar för mycket direkt på min spelare istället för att gå i hålen framåt. Bakåt så får jag inte ordentlig träff och tappar höjden i många sekvenser.

 

Är det någons insats du vill lyfta lite extra denna match? 

Jag tycker att Ajja gör en bra match igen hon satsar i sina man-man lägen och har ett bra skytte matchen igenom. Hon har även en stabil insats bakåt och har en bra höjd och aggressivitet matchen igenom. Moa Andersson gör också en grym match där hon är säker i sina lägen som vanligt och tar för sig med att stega in i banan där hon öppnar upp lägen för andra. Hon stänger igen bakåt med en bra höjd och aggressivitet med rätt värderingar på sin spelare, genom att styra henne rätt bakåt så vi får räddningar med oss.

 

Matchledig nästa helg, därefter Eslöv på bortaplan. Vad tror du om denna match såhär i förhand?

Det kommer absolut bli en jämn match det med. Nu har vi två veckor på oss att förbereda oss inför den matchen vilket känns skönt och ladda upp ordentligt. Vi kommer vara mer revanschsugna än någonsin till den matchen. De kommer bli en riktigt krigarinsats där vi kommer göra allt i vår makt för att hämta hem 2 poäng till Märsta. 

 

Vi tackar Josefin och önskar henne och laget lycka till i nästa match Eslöv!

Skribent: Damer A
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

  

 

 

 

 

  

 

 

svenska spel

 

 

 

SVENSKHANDBOLL

 

 

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info