Hoppa till sidans innehåll

Härlig kvalseger för herrarna mot Önnered

30 MAR 2022 14:09
Skånelas herrar gjorde en riktigt bra insats i den första kvalmatchen, i serien om bäst av fem, när Önnereds HK besegrades hemma i Vikingahallen med klara 32 - 26 (19 - 13).
  • Skapad: 30 MAR 2022 14:09

Matchen inleddes lite trevande och efter Erik Östlings ledningsmål följdes lagen åt i protokollet med övertag för Skånela som agerade beslutsamt med bra och fartfyllt anfallsspel och med bra målvaktsspel av Lucau. Vid ledning för hemmalaget med 6 - 5 efter åtta minuter gjordes ett ryck fram till 9 - 5 vilket utökades till hela 19 - 13 i halvtid efter en av de bästa halvlekarna denna säsong och matchen var i stort sett avgjord redan där.  

Efter paus kändes Önnered vassare med bra energi och de gjorde två snabba mål samtidigt som Skånela höga tempo inte fanns där som i första halvlek. Avståndet mellan lagen krympte men Önnered kom aldrig närmre än 22 - 19 när hemmalaget åter gjorde ett ryck fram till 24-20 med 17 minuter kvar att spela. När Ladan sätter 28 - 23 och klar ledning för Skånela tar Önnered time out men detta hjälper inte utan Skånela går fram till ledning med fem bollar när fem minuter återstår och vinner till slut med komfortabla 32 - 26.

Många i hemmalaget som gör en riktigt bra insats denna kväll men det är framför allt laget Skånela som vinner denna match där Anton Nilsson och Gustav Näslunds skytte fungerade utmärkt och Simon Lindbergs spel på nio meter var en fröjd att se.

Den stämning och atmosfär vi hade i Vikingahallen denna kväll har vi inte upplevt sedan före pandemin och den nya röda klacken gjorde allt för att höja stämningen som var på topp hela matchen.

Nu ser vi fram emot match nr 2 i ÖHK hallen i Göteborg nästa tisdag kl 19.00 en match som sänds på C More. Den matchen samt de övriga bortamatcherna Skånela spelar i kvalet kommer även att kunna ses på O´Learys i Märsta.

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info