Hoppa till sidans innehåll

Herdeiro Lucau avslutar en fin och lång karriär

18 APR 2022 10:13
Handbollskarriären startade i Skånela IF:s ungdomsverksamhet för ungefär 25 år sedan och Lucau valde för två år sedan att knyta ihop säcken och komma tillbaka till moderföreningen.
  • Skapad: 18 APR 2022 10:13

Han har nu bestämt sig för att ställa skorna på hyllan och kan stolt se tillbaka på en mycket fin karriär.

Lucau född 1987 tillhörde Skånelas framgångsrika 86-kull tränade av Janne Nilsson. Man lyckades vinna SM-guld för A-pojkar och för juniorer åren efter varandra. Han gjorde ett år i Skånelas herrlag innan han flyttade till Eskilstuna och Guif. I Eskilstuna har han bott och verkat i större delen av sin handbollskarriär. Men Lucau har också en hel del utländska Klubbar på sitt CV såsom THW Kiel, Gummersbach, Valladolid och San Antonio vilket inger stor respekt. Han hann även med att ta ett SM-silver med IFK-Kristianstad innan han flyttade tillbaka till Guif. Han har förutom alla klubblag även hunnit med att representera två länders landslag, både Sverige och Kongo. 

Vi kan som sagt idag meddela att Lucau inte kommer att spela i Skånelas färger kommande säsong. Vi är mycket stolta över Lucau, han har varit en bra lagkapten i de två säsongerna han varit här. Han har dessutom varit en god representant för vår klubb genom hela sin karriär, ett gott föredöme och en god förebild ungdomar och barn. 

Vi önskar Lucau ett stort lycka till framöver oavsett vad han än tar sig för och hoppas att vi som klubb kan få ta del av hans kompetens och erfarenhet på något sätt framöver. 

Que Sera Sera ❤️🤍

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info