Hoppa till sidans innehåll

Herrarna i ledning efter första mötet i ATG Svenska cupen

06 SEP 2021 12:06
Skånela tog en fin skalp mot IFK Kristianstad under lördagen. Seger med 25 - 24 innebär att man har ett fint utgångsläge inför returen nere i Kristianstad på måndag 13/9.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2021 12:06

Skånela inledde fint med att sätta de tre frilägena i shootouten som man har i fördel då man möter lag från en högre serie. Inledningen av matchen blev tvärtom, lite slarvigt och ofokuserat där det brändes massa frilägen. Det kändes nervöst och att vi mer stod och beundrade stora och starka Kristianstad. Ett underläge med fem bollar 20 min in matchen var inte alls orättvist och då ska man ha med sig att Lucau stått för några fina frilägesräddningar. Sista 10 min av första halvlek är betydligt bättre. Ett mer fartfyllt anfallsspel och en tätare defensiv ledde till att det endast var två ner i paus. Ett extra plus till Robert Ladan och Isak Svaréns första halvlek. 

 

I andra halvlek är det ett helt annat hemmalag vi får skåda. Vi känns respektlösa och börjar förstå att det inte är några övernaturliga motståndare vi möter. 

Genom fint skytte av Anton Nilsson och Rikard Åkermark ser anfallsspelet mycket bra ut. När vi dessutom vi krigar stenhårt bakåt och Markus Nilsson radar upp räddningar är vi i ledning med 24 - 21 med fem minuter kvar att spela. Tyvärr orkar vi inte hålla avståndet hela vägen in i mål. Något friläge missat för mycket och Kristianstad är ikapp. Men med matchens näst sista skott ger Åkerman Skånela ledningen med 25 - 24. När senare Kristianstad inte utnyttjar det sista anfallet är segern i hamn. 

 

En fin prestation igen av herrarna. Man visar att man är mycket svårslagna i Vikingahallen. Nu väntar en veckas bra träning inför returen nästa måndag. 

 

Väl mött! 

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
E-post: This is a mailto link

Se all info