Hoppa till sidans innehåll

Herrarnas seger mot Vinslöv och Lindesberg hemma på lördag.

04 MAR 2022 09:51
Skånelas herrar vann den tidigare uppskjutna matchen hemma i Vikingahallen mot Vinslöv med 26 - 21 efter 11 - 11 i halvtid.
  • Skapad: 04 MAR 2022 09:51

In springet blev inför denna match utbytt mot en stilla gemensam inmarsch av bägge lagen med den ukrainska flaggan mellan spelare från vartdera laget och där samtliga deltagare hade blågula armbindlar på sig - värdigt och en fint och många tankar till de drabbade i Ukraina.

Gästerna tog ledningen i inledningen av matchen men Skånela hängde på och gick fram till ledning 5 - 2 efter bra spel och det såg riktigt bra ut. Vinslöv kom dock igen och efter två tveksamma Skånelautvisningar kunde de både kvittera och ta ledningen med 6 - 5. Lagen följdes därefter åt i målprotokollet fram till halvtidsresultatet som var lika 11 - 11.

I inledningen av andra halvlek gick Skånela snabbt fram till ledning med 17 - 15 och efter det så stängde man matchen helt med grymt bra försvarsspel och med Lucau i målet som stoppade det som rann igenom försvaret. Skånela gick på ca tio minuter fram till en klar ledning med hela 24 - 15 som blev 26 - 16 innan hemmalaget slappnade av och tyvärr tillät Vinslöv att vinna de sista fem minuterna med 5 - 0 fram till slutresultatet 26 - 21.

Skånela klättrade efter segern upp på fjärde platsen i Herrallsvenskan två poäng före Varberg och med en match mindre spelad.

Nu på lördag är det dags igen för hemmamatch och lördagsmys i Vikingahallen när LIF Lindesberg kommer på besök med matchstart kl. 16.00.

Skånela jagar poäng för att behålla kvalplatsen till Handbollsligan medan Lindesberg kämpar med näbbar och klor för att undvika nedflyttning till division 1. Mötet i höstas i Lindesberg slutade oavgjort och det kommer sannolikt att bli en jämn och sevärd match i Borgen på lördag eftermiddag.

Kom till hallen och stötta killarna på plats som bara publiken i Vikingahallen kan - Spelarna och ledarna behöver allt stöd ni kan ge dem. Köp er biljett via vårt biljettsystem så går insläppet i entrén mycket snabbare.

https://skanela.propublik.se/biljetterherr

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info