Hoppa till sidans innehåll

Herrarna tog viktig seger i helgen.

16 DEC 2020 08:28
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 08:28

Efter flera veckors speluppehåll för våra herrar var det äntligen dags för match ingen i lördags och efter en bra insats lyckades killarna få med sig båda poängen hem från Karlskrona. En mycket viktig och stark seger. 

Trots de många milen i buss ner till Karlskrona märktes ingen trötthet eller rostighet. Vi tog kommandot direkt främst genom Gustav Näslunds fina skytte och attackspel samt Markus Nilsson i målet. Det fina anfallsspelet håller i sig halvleken ut och vi lyckas göra 16 mål vilket får ses som mycket bra. Vi får däremot inte till defensiven, främst på grund av att vi inte löser Ahlstrands attackspel. Vi släpper in 15 fram till paus trots Marcus fina inledning. Det enda vi egentligen pratar om i paus är defensiven. Vi saknar aggressiviteten och är för snälla i många situationer. 

Andra halvlek inleds likt den första starkt av oss. Denna gång är det Herdeiro Lucau som står för många fina parader. Vi lyckas ta oss till en tremålsledning med sju minuter kvar att spela och det känns mycket stabilt på båda sidor av planhalvorna. Men på grund av dåligt fokus och massa dåliga beslut bjuder vi in Karlskrona i matchen och med två minuter kvar står det lika. Trots detta reder vi ut det. En bra time-out som resulterat i mål samt en räddning av Lucau i matchens sista skott lede till att vi vinner matchen med 27 - 28. 

 En mycket välmeriterad seger i en tuff bortamatch och då är ändå känslan att vi har ganska mycket kvar att ge. Många positiva delar finns det att ta med sig från matchen. Gustav Näslunds attack och skyttespel i offensiven. Lucau och Markus målvaktspel håller hög klass i långa stunder. Dessutom kul att se Simon Lindberg tillbaka på planen igen efter ett långt skadeuppehåll. Summa summarum en mycket fin laginsats. 

 Nu väntar en ny träningsvecka och sedan Lindesberg på hemmaplan på lördag kl 15:00. 

Väl mött!!

// Coach Karlsson 

 

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

  

 

 

 

 

  

 

 

svenska spel

 

 

 

SVENSKHANDBOLL

 

 

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info