Hoppa till sidans innehåll

Inför GF Kroppskultur

10 FEB 2021 10:19
Idag rullar bussen mot Uddevalla inför kvällen match. Klockan 18.00 är det dags och GF Kroppskultur står för motståndet.
  • Skapad: 10 FEB 2021 10:19

Denna match skulle spelats tidigare i januari men blev då flyttad på grund av positiva covid-19 tester. Ni följer matchen som vanliga kvällens match på SolidSport. https://solidsport.com/gfkroppskultur-damer/games/g/en6623hm

Kroppskultur är nykomlingar i allsvenskan inför denna säsong och är just nu placerade på 10:de plats i tabellen med 8 inspelade poäng på 12 matcher. Det har under säsongen drabbats av en del flyttade matcher och har därför spelat 3 matcher färre hittills.

 

Senaste mötet den 27 januari slutade i uddamålsvinst för Skånela hemma i Vikingahallen. Slutresultatet i denna match skrevs till 29-28. En match där halvlekarna skiljde sig åt, i första halvlek förde Skånela matchen till största delar och fick bra träff i försvarsspelet och kunde gå till halvtidsvila med 17-13 till fördel för hemmalaget. I andra halvlek var det Kroppskultur som var i förarsätet genom framförallt sitt skytte från 9 meter. Ett sent avgörande mål från Moa Lindén med endast 3 sekunder kvar av speltiden.

 

Skånela kommer senast från en uddamålsförlust mot Eslöv på hemmaplan i söndags. En match där vi spelar bra försvarsspel i första halvlek men ett anfallsspel som hade mer att ge. I andra halvlek tog tveksamheten över vilket ledde till många tekniska fel och Eslöv kunde snabbt knappa in genom sitt 7 mot 6 spel i större del av andra halvleken. Från den matchen tar vi med oss framförallt försvaret i första halvlek. Kroppskultur har en uppåtgående formkurva där de kommer från tre segare på det fyra senaste matcherna. De kommer senast från meriterade segrar båda mot Tyresö och OV Helsingborg.

 

Vi tog ett snack med damernas Anna Mossberg inför matchen mot Kroppskultur:

 

Ikväll väntar match borta mot Kroppskultur, hur går dina tankar inför matchen?

Efter söndagens match är vi revanschsugna och taggade för att plocka hem två poäng.

 

I söndags blev det en förlust mot Eslöv på hemmaplan, vad tar ni med er från den matchen?

Trots förlusten finns det mycket som vi tar med oss. Vi tar framförallt med oss vår försvars- och målvaktsspel från första halvlek. Det vi behöver förbättra är att vi måste bli mer noggranna i våra avslut.

 

En jämn match i senaste mötet mot Kroppskultur, vad blir framförallt viktig för att ni ska stå som segrare även denna gång?

Att vi fortsätter spela ett tufft försvarsspel, där samarbetet mellan försvar och målvakt blir viktig. Detta för att vi ska kunna spela en handboll där vi springer mycket. Sen blir det viktigt att vi håller en hög avslutningsprocent och gör mål i våra chanser.

 

Till sist, vilka spelar ska vi hålla ett extra öga på?

Kroppskultur har många bra spelare på alla positioner. Det blir framförallt viktig att spela bra försvar mot deras skyttar, både Frida Alm och Julia Böjeryd. Sen har det även en duktig H6 i Johanna Östblom vi måste hålla koll på.

 

Vi tackar Anna och hälsar henne och resten av gänget lycka till i kvällen match. Ni följer den som vanligt på SolidSport.

Skribent: Fredrik Söderberg Wernheim
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

 

   

  

svenska spel

  

SVENSKHANDBOLL

  

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info