Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng för damerna i helgen!

23 NOV 2021 12:45
I lördags stod det på förhand topptippade IF Hallby för motståndet och Jönköpingslaget tog med sig båda poängen hem efter 28-33.
  • Skapad: 23 NOV 2021 12:45

Vi fick en pratstund med tränare Fredrik Söderberg Wernheim för att ge sina tankar på matchen.

 

Med 3 raka matcher utan förlust så var förhoppningen att ni skulle fortsätta på den vägen. Nu blev det förlust mot Hallby. Vad säger du om matchen?

”Ja, det var självklart något vi ville också.

Över 60 minuter så gör vi inte en tillräckligt bra prestation för att vinna mot Hallby, det är för svaga prestationer både i anfall och försvar. Framför allt så är det i första halvlek som vi inte får till spelet, där vi släpper in alldeles för många mål samtidigt som vi inte förvaltar våra chanser framåt. I den andra halvleken så rycker vi upp oss rejält och skapar ändå lite nerv i matchen. Men avsändandet är lite väl för stort och vi orkar inte hela vägen.”

 

Vad behöver ni förbättra som du ser det för att ni skall fortsätta ta poäng?

”Vi behöver bli jämnare i våra prestationer, det är helt klart. Det handlar mycket om att vi skall fortsätta tro på vår spelidé och fullfölja den fullt ut. Det kommer ge oss en trygghet och tydlighet som kommer underlätta för oss. Vi har och visar även i matchen mot Hallby att vi har hög högsta nivå och den behöver vi hålla under längre perioder i matcherna, då har vi möjligheter mot alla lag.”

 

Nu på söndag väntar ny bortamatch, mot topplaget HK Aranäs. Hur går dina tankar inför den matchen?

”Återigen en härlig utmaning för oss där vi ställs mot ett bra lag. Aranäs är ett komplett lag i mina ögon och är starka på samtliga positioner. Men som jag sa tidigare så är det mycket upp till oss själva hur denna match skall utvecklas. Vi behöver hitta tillbaka till tryggheten i försvarsspelet som alltid kommer vara grunden till att vi tar poäng. Samtidigt som vi är noggranna anfallsmässigt och ökar vår effektivitet, då kommer vi ha alla möjligheter att ta med oss båda poängen hem.”

 

Vi tackar Chippen för sina tankar och önskar honom och laget lycka till framöver!

Skribent: Damer A
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info