Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng för damerna mot Eslövs IK

11 OKT 2021 15:51
Det blev inga poäng för damerna när de under lördagen mötte Eslövs IK på bortaplan, utan slutresultatet skrev till 28-22 till hemmalagets favör.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2021 15:51

Här kan ni lösa vad tränare Fredrik Söderberg Wernheim har att säga om matchen.

Lång resa, tuff start och ganska tidig timeout efter 5min då Eslöv leder med 4-1. Hur gick tankarna så långt?

”Onödigt och slarvigt var första tankarna. Vi åker på ett par kontringar där jag tycker att vi är hemma men inte riktigt tar uppgiften i försvaret vilket leder till enkla mål för Eslöv.

Efter de så hittar vi lite bättre flyt både i försvaret och i anfall och kryper lite närmare.”

 

Halvtid 13-10, inte helt dåligt ändå med tanke på starten. Hur gick snacket i halvtid?

”Det var ändå rätt positiv stämning i paus där alla kände att möjligheten att vända verkligen fanns där. Det handlar om att vi skall vara lite noggrannare i alla delar så kommer vi att få utdelning.”

 

Lovisa Kardell slänger in en retur efter 40min och då har matchen vänt till vår fördel 15-17. TimeOut Eslöv och 10min senare har pendeln svängt igen till hemmafördel 22-19?

”Vi får en fin start på den andra halvleken där vi får till försvarsspelet och har något kontringsmål. Samtligt som vi har ett harmoniskt anfallsspel som resulterar i fina lägen.

Efter det så tappar vi lite vårt flow med ett par utvisningar som gör att det blir lite ryckigt för oss och vi tappar kommandot i matchen.”

 

Vad tar ni med er från den här matchen in i träningsveckan mot nästa helg?

”Det finns ändå en del positiva saker att ta med oss. Framför allt att det är en bättre prestation än i premiären och att vi blir bättre och bättre. Vi behöver fortfarande bli mer företagsamma framåt på fler spelare än vad vi har varit i de 2 inledande matcherna, så det kommer vi att jobba med fram till matchen mot Helsingborg.”

Nu blickar vi framåt mot lördagens dubbelarrangemang då OV Helsingborg står för motståndet för både damerna och herrarna.

Skribent: Damer A
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
E-post: This is a mailto link

Se all info