Hoppa till sidans innehåll
Job: 201920-Idrott-F�rening-Sk�nela Handboll Group: DAMER A

Ingen match för damerna imorgon

13 MAR 2020 18:33
Imorgon skulle damerna ha spelat den sista omgången av damallsvenskan, men den matchen blir alltså inte av.
  • Skapad: 13 MAR 2020 18:33

På grund av rådande omständigheter med Corona-viruset samt Svenska Handbollsförbundets rekommendationer kring restriktivitet gällande resor har Skånela IF efter dialog med förbundet och kontakt med Kristianstad HK fattat beslut om att ställa in matchen som skulle ha spelats imorgon lördag 14/3 i Kristianstad.

I praktiken innebär det att Skånela IF väljer att lämna walkover och förlorar matchen med 10-0. I normala fall får detta konsekvenser för föreningen, men med tanke på nuvarande samhällsläge har vi fått bekräftat från förbundet att det inte kommer innebära några negativa konsekvenser för föreningen ifråga om administrativa avgifter eller tvångsnedflyttning.

Se utdrag ur mail med förbundet nedan:

”Grundregeln är att alla seniormatcher ska spelas och att sjukdom i sig inte är skäl för att ställa in eller skjuta upp match. Under rådande omständigheter, med en allmän spridning av Coronaviruset och den oro det medför, har dock Svenska Handbollförbundet tagit följande beslut:

· Om ett lag inte vill spela en match och denna match är betydelselös för upp- och/eller nedflyttning så kan laget lämna walkover utan att laget riskerar att uteslutas ur serien. I detta fall tas heller ingen administrativ avgift ut för att laget uteblir.

· Om en match har betydelse för upp- eller nedflyttning gäller att matchen ska spelas.”

Skånela IF delar förbundets syn på att matcher ska avgöras på handbollsplanen men vi vill inte bidra till risk för ytterligare smittspridning som kan innebära risker för många personer i samhället på grund av en match som för båda lagen är betydelselös. Kristianstad HK är redan klar serievinnare och Skånela IF kan varken hamna på positivt eller negativt kval. Resultatet i matchen kan heller inte påverka upp- eller nedflyttning för något annat lag, varför vi har valt att fatta detta beslut.

Skribent: Damer A
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info