Hoppa till sidans innehåll

Rickard Åkerman klar för Skånela IF

09 APR 2021 10:00
Skånela IF kan idag presentera ett tungt och välmeriterat nyförvärv inför säsongen 21/22. Högernian Rickard Åkerman från Eskilstuna Guif förstärker vårt kära herrlag den kommande säsongen.
  • Skapad: 09 APR 2021 10:00

Rickard är 29 år och en av de mest välmeriterade högerniorna i handbollsligan. Han har rutin från spel i Bundesliga 2 och med hundratals matcher med Eskilstuna Guif i högsta ligan så får vi minst sagt en kompetent spelare av hög kvalitet. Rickard kommer att tillföra kvalitet på bägge planhalvorna. Han är en spelsmart och trygg spelare som gärna sätter andra i läget. Tillsammans med Gustav Näslund kommer han bilda en mycket stark högersida. Vi tror dessa två kommer komplettera varandra bra då de besitter olika typer av spetsegenskaper. Med Rickards rutin och erfarenheter kommer han att kunna tillföra gruppen massor. Han är en lagspelare ut i fingerspetsarna och en mycket bra kille som står med bägge fötterna på jorden. 

 

”När Skånela hörde av sig fick jag snabbt en bra bild av föreningen och även när jag pratat med Jimmy om hur han vill satsa nästa säsong lät de väldigt roligt och spännande. Då jag redan har flyttat till Stockholm passade detta mig perfekt.

Jag ansluter till ett bra lag i allsvenskan och jag tror att vi kan vara med och slåss om en topplacering” säger Rickard 

 

Jimmy Karlssons tankar 

” Självklart är jag mycket nöjd att Rickard väljer att spela med Skånela IF. Att vi är ett intressant lag för en spelare som Rickard bevisar att vi gör saker bra i verksamheten. Då Marcus Lennernäs valde att lämna oss har vi länge letat efter en spelare som kan dela på sysslan på H9 tillsammans med Gustav Näslund.  Vi letade efter en spelare som är bra såväl offensivt som defensivt och det hittade vi i Rickard. 

Jag känner Rickard sen tidigare och vi får inte bara en riktigt bra handbollsspelare utan också en riktigt bra människa. Han bryr sig om de yngre och sina lagkamrater vilket är riktigt viktigt. 

 

Vi vill rikta ett stort tack till vår samarbetspartner Rosersbergs Byggnads AB för ett mycket gott samarbete vilket gjort detta möjligt. 

 

Välkommen Rickard och lycka till. 

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

 

   

  

svenska spel

  

SVENSKHANDBOLL

  

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info