Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär för damerna på lördag!

24 SEP 2020 11:28
Damerna spelade sin senaste seriematch den 7 mars då HK Aranäs besegrades på hemmaplan och ett nytt allsvenskt kontrakt säkrades. Deras säsong hann precis spelas klart innan all handbollen avbröts pga de rådande omständigheterna.
  • Skapad: 24 SEP 2020 11:28

Försäsongen drog ändå igång i början av maj, då med en ovisshet när nästa skulle starta igen. Men i augusti kom beskedet att säsongerna beräknas starta som planerat för de allsvenska lagen och en längtan efter att äntligen få dra på sig den röda tröjan växte sig allt starkare.

 

Med alla förberedelser avverkade så är det nu dags att kasta igång årets Damallsvenska och det med hemmapremiär mot Eskilstuna GUIF. Men det blir en speciell hemmamatch i ”borgen” då det begränsande antal platser för våra supportrar är 50st. Men vi hoppas såklart att fler väljer att stötta tjejerna hemma från soffan i dessa tider då matchen sänds i vanlig ordning via Solidsport.

 

Tränare Fredrik Söderberg Wernheims tankar inför premiären:

 

”För det första ska det bli otroligt roligt att dra igång med seriespel. Försäsong i all ära men det är för det här man håller på, att återigen få ha matcher i tävlingssammanhang. Såklart en speciell situation för alla inblandande i och med de restriktioner som finns och en hemmapremiär som ingen har någon erfarenhet av tidigare. Vi hade såklart velat ha vår kära publik på plats under lördagen men nu är läget som det är och det är något vi får förhålla oss till och acceptera.

 

Det har blandats och getts lite under försäsongen och det har varvats mellan bra och mindre bra prestationer när vi ser på vårt träningsspelande. Men känslan är att vi ständigt tar kliv framåt och att vi blir bättre och bättre och jag tror nog de flesta av tjejerna är riktigt sugna på att tävlingsspela igen.

Vi kommer att ge allt vad vi är värda för att kamma hem 2 poäng i seriepremiären och tron på att vi skall göra det finns där. Alla förberedelser är nu gjorda och det är bara att släppa på handbromsen och ut och köra.”

 

Vi önskar damerna stort lycka till i premiären och ni kan som sagt följa matchen via solidsport och Skånela Dams sidan.

Skribent: Fredrik Söderberg Wernheim
Epost: Adressen Gömd


 ***

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

 ***

  

  

 

 

 

 

  

 

 

svenska spel

 

 

 

SVENSKHANDBOLL

 

 

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info