Hoppa till sidans innehåll

Skånelas herrar besegrade Kärra på bortaplan. Ta del av Mattias Friströms tankar efter matchen

27 SEP 2021 07:22
Herrarna åkte tidig lördag morgon ner till Göteborg och bortamatch mot Kärra HF. Det blev en jämn match där våra herrar drog längsta strået och krigade till sig en seger. Slutresultat 24 - 30. Läs nedan vad Mattias Friström har att säga om matchen.
  • Skapad: 27 SEP 2021 07:22

Stort grattis till två poäng nere i Göteborg. Vad har du att säga om matchen?

Tack, ja alltid skönt att komma hem med två poäng. Det var en rätt svajig första halvlek för vår del men vi kommer in i halvtid med en liten ledning och sen utökar vi den i mitten av andra tack vare ett bra försvarsspel och att vi var säkra i avsluten framåt. Så i slutändan en okej prestation.

Vad är det som gör att ni vinner till slut med 24 - 30?

I defensiven så krigar vi in oss in i matchen, vi börjar lite lågt och passivt men efter ett tag hittade vi tajmingen och höjden. Det började leda till lätta mål framåt och gjorde att vi kunde dra ifrån i mitten av andra och hålla den ledningen hela vägen.

Kärra byte mellan lite olika försvarsspel, hur tycker du anfallsspelet fungerade?

Tyckte det var okej. När vi hjälpte varandra med växlar och vi spelade med en bra spelföljd så var det klart bättre än när vi bara gick för det själva man mot man. När Kärra ändrade till ett lite högre försvar tyckte jag vi skötte det bra, våra niometers spelare vann många dueller och några enkla mål av Robert Ladan som löpte in från kanten hjälpte också till.

Är det enkelt att ställa om när de byter försvar eller hur känner du?

Vet inte vad alla ute på niometer känner men för mig som är linje är det lätt. Det är bara att ställa sig där Simon pekar och lyssna på vad han säger så brukar det lösa sig.

Nu kommer en ny träningsvecka och sikte mot Upplandsderbyt nästa lördag där ni tar emot Rimbo HK på hemmaplan. Vad blir viktigt denna vecka och hur ser förberedelserna ut?

Det viktiga denna kommande vecka är nog att vi är på plats på träningarna och kommer in förberedda inför lördagen. Rimbo kommer från en bra prestation hemma mot Amo så vi måste vara redo för ett tufft motstånd.

Återigen har det blivit en lång bussresa vilket resulterar i tidig uppgång. Hur laddar du upp för att skaka av dig en bussresa så att du är redo när domaren blåser i gång matchen?

På själva resan försöker man bara slappna av. Titta på lite film, lyssna på musik och se några klipp på motståndet för dagen. När vi väl anländer till hallen vi ska spela i så brukar en promenad på några minuter och en snabb kalldusch göra så att jag skakar av mig resan.

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
E-post: This is a mailto link

Se all info