Hoppa till sidans innehåll

Stor uppvisning i första halvlek när herrarna vann premiären

19 SEP 2021 08:27
Premiärer är och ofta nervösa och lite trevande. Den ”sanningen” ville inte våra herrar känna till i premiären mot HK Varberg.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2021 08:27

Efter 2 - 2 och fem minuter spelade släpper hemmalaget på den klassiska handbromsen och gör 6 - 0 de kommande åtta minuterna. Ett mycket fint målvaktsspel signerat Herdeiro Lucau och fartfyllt kontringsspel var melodin. När man väl inte gjorde mål i kontringsfasen gör man det i anfallsspelet. En fin struktur, disciplin och bra effektivitet över hela anfallsspelet där främst Simon Lindberg skördade stora triumfer. 20 - 11 paus var både imponerande men också lite överraskande då HK Varberg är ett bra lag och tippade i toppen i allsvenskan. 

 

Andra halvlek känns mest som en halvlek som hemmalaget vill spela av. Man byter lite mål med varandra men Varberg lyckas inte ta sig närmare. Tvärtom blir avståndet längre och efter fyrtio minuter leder hemmalaget med hela 27 - 16 och det är i ärlighetens namn klasskillnad mellan lagen. Sista tjugo minuterna slår tyvärr hemmalaget av på takten rejält med Varberg chansar och springer på det mesta. Bortalaget putsar till siffrorna till slutresultatet 34 – 29 (20 – 11)  

I det stora hela en mycket bra och respektingivande seger av Skånela. Den högstanivån man visar i första håller hög klass. Två pinnar in på kontot och nu väntar en bra träningsvecka där man sedan på lördag tar bussen ner till Hisingen för att ta sig an Kärra HF. 

 

Matchens lirare

Skånela IF: Herdeiro Lucau 

HK Varberg:  Daniel Lindros

 

Que Sera Sera vi håller på Skånela! 

Foto: Magnus Granhagen

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
E-post: This is a mailto link

Se all info