Hoppa till sidans innehåll

Välkommen hem Filippa Sarenbrant!

28 SEP 2021 10:55
Det är med stor glädje vi kan meddela att Filippa Sarenbrant väljer spel i moderklubben till kommande säsong!
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 10:55

Efter att under ett par år spelat i både LUGI HF och Eslövs IK så är Filippa nu tillbaka i Skånela IF. En karriär som var befarad att vara över förlängs nu efter en lyckad operation under våren och rehab efteråt blir det ett välbekant ansikte som publiken kommer få se i årets Damallsvenska. 

Tränare Fredrik Söderberg Wernheim kommenterar:

"Det är framför allt roligt att Filippa kan fortsätta sin handbollskarriär efter att fått den utdömd av läkarna. Det blir en fin förstärkning till laget med hennes rutin från spel i både SHE och Allsvenskan under många år. Hon är också ett jättebra stöd för våra yngre tjejer och har under sin tid verkligen delat med sig av sin erfarenhet. Det är även alltid roligt att de spelare som har varit i väg och spelat med andra föreningar vänder hem och vill spela i Skånela."

Vi passade även på att ställa några frågor till Filippa själv,

Välkommen hem till Skånela IF, hur känns det att få dra på sig den röda tröjan igen?

”Det känns så kul! Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen. Det är roligt också att jag får behålla samma nummer som jag hade innan jag lämnade haha, så den röda tröjan kommer kännas ännu mer speciell.”

 

Du har under de senaste åren spelat för LUGI och Eslöv. Vad tar du med dig från dina år du varit borta?

”Jag tar med mig massor! Jag har blivit äldre och mognat, både på och utanför handbollsplanen, vilket har gjort mig till en bättre, lugnare och smartare handbollsspelare.”

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?

”Att det blir en svår och utmanande säsong men att vi som lag hela tiden kommer att utvecklas. För egen del förväntar jag mig att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper till de yngre samtidigt som jag själv vill utvecklas och spela så mycket handboll jag bara kan!”

 

Vilket är ditt bästa minne med Skånela IF?

”Jag har många bra minnen från mina tidigare år i Skånela. Men mitt bästa minne är nog min första seniorsäsong. Vi vann allsvenskan med ett väldigt nykomponerat lag. Det var sjukt kul att vinna många matcher men det var också roligt att lyckas med något som egentligen var ganska otippat från start, både för mig själv och för klubben i stort.”

 

Vi ser fram emot att skapa nya minnen och hälsar Filippa värmt välkommen tillbaka till Skånela IF!

Skribent: Damer A
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
E-post: This is a mailto link

Se all info