Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Anderstorp och ny match på söndag för herrarna

27 FEB 2022 07:43
Läs vad Anton Nilsson har att säga om onsdagens hemmaseger och vad som väntar på söndag. Det blev som sagt vinst i onsdags för våra herrar hemma mot Anderstorp. Det blev en tight tillställning som slutade med vinst 25 - 22.
  • Skapad: 27 FEB 2022 07:43

Ny match väntar idag söndag borta mot OV Helsingborg.

Grattis till två viktiga poäng i onsdags. Vad har du att säga om matchen? 

Det var väl ingen match som bjöd på en massa skönlir och fin handboll, och en prestation från oss som vi är långt ifrån nöjda med. Men det var en riktig kämpaseger och två otroligt sköna och viktiga poäng in på kontot. 

Det blev en jämn match, och underläge med 14 - 10 i paus. Vad hände i första halvlek och vad ändrade ni på till andra halvlek

Första halvlek är dålig överallt egentligen. Vi visste att Anderstorp skulle komma ut som ett vilt kämpande lag som spelar för sin existens i allsvenskan, och vi var inte alls på plats där vi var passiva i försvaret och tempofattigt anfallsspel. 

Det som vi ändrar på till andra halvlek är framför allt energin och viljan som gör att vi får till ett bra försvar och målvaktsspel och som då leder till några enkla mål framåt.

Ny match redan på söndag, då väntar den tuffa bortamatchen mot serieledande OV Helsingborg. Hur går tankarna inför den uppgiften

Det är en otroligt rolig uppgift som väntar, en av säsongens absolut svåraste matcher. OV är storfavoriter att vinna allsvenskan så all press ligger på dom denna match, så vi kan åka ner och spela avslappnat.

Vad blir viktigt för er för att kunna ta två poäng?

Vi måste vara bra på alla delar av banan för att vinna denna match. Det handlar om att vi håller oss till den matchplan vi lägger upp och spelar disciplinerat. 

Blir också viktigt, som alltid, att vi får i gång ett bra försvarsspel ihop med målvakterna så att vi får lite kontringar.

Hur ser du på laget OV Helsingborg? Finns det spelare som ni kommer behöva ha extra koll på för att lyckas vinna? 

OV Helsingborg har en bred trupp med två bra spelare på varje position. Det kommer att krävas att vi har bra koll på samtliga spelare för att åka hem till Märsta med två poäng.

Ni ser matchen via SolidSport och nedanstående länk:

https://solidsport.com/skanela-if-herrar/games/g/vzxrs095

Herrarna spelar hemma på onsdag 2 mars mot Vinslövs HK och killarna behöver allt stöd ni kan ge dem. Köp din biljett via nedanstående länk, kom till hallen och bidra till den höga stämningen:

https://skanela.propublik.se/biljetterherr

Skribent: Peder Nielsen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info