Hoppa till sidans innehåll

TS1


Tränarskolan 1 - TS1/TU2: 

-Lär dig träna handbollspelare i åldrarna 9 till 14 år.

När du har tränat dina ungdomar en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig, är det lämpligt att anmäla dig till Tränarskolan första steg TS1. 

Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 9-14 års åldern.

 


 

Information om förändringar i Tränarskolan

2020-05-26

Svensk handboll har alltid en målsättning att utvecklas och sträva efter ”Handboll i världsklass” och vi jobbar hela tiden för att göra detta möjligt.

Vi har en målsättning att göra utbildningarna inom svensk handboll lättillgängliga men samtidigt så vill vi behålla en god kvalité i utbildningarna. Här nedan följer några förändringar samt utvecklingsprojekt i SHF Tränarskola.

Krav på Basutbildade tränare för barn 8-12 år är framflyttat. Nya utbildningstillfällen kommer att erbjudas när möjlighet finns.

Dessutom gör SHF förändringar i följande 3 kursmoduler Kost, Knäkontroll, Idrottsskador. 

Knäkontroll – Denna kursmodul kommer läggas in i Tränarskolans nya webbmaterial. Fram tills detta har verkställts så tas denna bort som ett krav i SHF tränarskola då materialet ”Redo för handboll” kompletterar kursmodulen Knäkontroll på ett bra sätt.

Kostutbildning – Denna kursmodul kommer fortfarande vara ett krav i SHF tränarskola. OBS! Kursmodulen är ett förkunskapskrav innan kursstart på TS1 och TS2. Kursmodulen genomförs genom webbutbildningen ”Kost för idrottande barn och unga” på SISU Idrottsböcker.

För att medverka i kursen måste deltagarna köpa sin unika webbinloggning (75 kr) hos SISU – tryck på länken ovan: ”Kost för idrottande barn och unga”.

När du gör en beställning av detta material får du en registreringskod i din orderbekräftelse som du använder för att registrera dig och ta del av utbildningswebbplatsen för materialet. Du kan även hitta registeringskoden via din orderhistorik under ”Mina sidor”.

Idrottsskador – Denna kursmodul kommer fortfarande vara ett krav i SHF tränarskola. OBS! Kursmodulen är ett förkunskapskrav innan kursstart på TS1 och TS2. Kursmodulen genomförs genom webbutbildningen ”Akut skadebehandling” på SISU Idrottsböcker. För tillfället är utbildningen helt gratis. 

 

Uppdaterad: 11 AUG 2018 00:24

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info