SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
27 - 27
Huddinge HK
Skånela IF27 - 27Huddinge HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 januari, 17:15
Plats:Vikingahallen A
Serie:Damer - Damallsvenskan
Samling:15:15
Referat: Skånela IF - Huddinge HK
Dramatiskt och delad poäng mot Huddinge
2024-01-22 22:15

Det blev delad poäng hemma mot Huddinge i söndagens match

Huddinge startade oerhört piggt i Vikingahallen och går till en stadig ledning med 6-1 efter 12 minuter och det finns att önska i hemmalaget.

Timeout out och det måste till en hel del fokus nu för att få ordning på spelet för damerna. Viss bättring både framåt och bakåt men Huddinge behåller trycket och håller mellan 3 och 4 bollar upp under resten av halvleken.

Halvtidsvila och underläge 15-11 och nu behövs det en riktigt uppryckning för hemmalaget för att komma tillbaka.

 

Andra halvlek fortsätter på samma sätt, svårt med målskyttet och en del problem bakåt. Underläge 22-16 med 19 minuter kvar då sitter Huddinge i definitivt i förarsätet.

Vi ställer om till 6-0 bakåt och börjar få bra träff i försvaret och det börjar trilla in framåt! Go känsla nu och publiken i ryggen gör att vi sakta men säkert närmar oss i målprotokollet.

 

Bra målvaktsspel och Sofia som trycker in 26-26 med dryga minuten kvar och det kokar och Borgen!

Avslutande minuten blir minst sagt dramatisk. Anna räddar fint med 20 kvar och snabbt upp till Sofia som blir bryskt neddragen, rött kort för Huddinge och straffkast efter domarkonferens de lux. 

Vilma trycker in straffen med 13 sek kvar och för första gången i matchen är det ledning och segern känns nära för hemmalaget!

Tilltrasslat i högerstruten där Skogäng i Huddinge lyckas trolla in kvittering precis på visslan och lika på tavlan när slutsignalen ljuder.

 

Känsla av förslust men ändå skönt med den fina vändning som vi trots allt gjorde, det tar vi med oss!

 

Nu ska vi träna på i veckan för att på lördag ta tåget till Alingsås för en härlig bortamatch mot en motståndare som tog två fina poäng mot Örebro borta i helgen ❤️🤍

 

Skånelas målgörare;

Sofia Kou Aune 8, Vilma Wiberg 7, Svea Tenggren 4, Kinga Kozdra 3, Jonna Lindgren 2, Fanny Wärnmark, Jonna Libom och Tilda Sigg med 1 vardera.

 

Kvällens matchsponsor Granbergs Byggkonsult och Besiktning AB (byggbesiktning.nu) utsåg Fanny Axerell Björkman till matchens lirare i Huddinge samt Sofia Kou Aune till matchens lirare i Skånela.

Kvällens andra matchsponsor Campino (http://pizzeriacampino.se) utsåg Svea Tenggren till matchens prestation i hemmalaget.

 

Bästa målgörare i Huddinge var just Fanny Axerell Björkman med sina 7 mål.


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten