Skånela IF Herrar31 - 30Vinslövs HK Herrar

Samling:15:15
Skånela herrar vinner hemma efter dramatik
2022-10-23 15:49

Skånelas herrar tog emot Vinslövs HK hemma i Vikingahallen på lördag eftermiddagen i herrallsvenskan och det blev en match med fart, dramatik, nerver och spänning tyvärr kryddat med en mindre bra eller rent dålig domarinsats.

Det dröjde fram till dryga tre minuter innan Vinslöv satte första målet i matchen och då på en straff och drygt en minut senare kvitterar hemmalaget. Lagen följs därefter åt och byter mål med varandra och det dröjer till minut 28 innan något av lagen leder med mer än ett mål då Iris Ganibegovic sätter 14 - 12 på straff. Skånela håller tvåmålsledningen fram till paus 16 - 14.

Skånela startar den andra halvleken bra och går fram till ledning 19 - 15 som blir 21 - 17 och det såg ljust ut för hemmalaget som fortsätter bra fram till ledning 24 - 21. Vinslöv ville dock inte ge sig, kom igen starkt och fem minuter senare kvitterar man till 24 - 24. Skånela får dock ordning på spelet igen och går åter ifrån till ledning 28 - 25 men lyckas inte stänga matchen utan Vinslöv kommer åter igen och kvitterar 29 - 29 med drygt fyra minuter kvar. Skånela är dock det starkare laget i slutskedet av matchen och kan gå fram till en skön seger med 31 - 30.

Målen i hemmalaget gjordes av: Iris Ganibegovic 9, Fili Tapper 5, Anton Nilsson 4, Simon Lindberg 3, Linus Wärnmark 2, Isak Nielsen 2, Fabian Wallouch Lindholm 2, Max Broman 1, Karlo Seric 1, Kenan Omerovic 1 och Emilio Lahdo 1.

Till matchens lirare i hemmalaget utsågs Iris Ganibegovic.

Bäste måslkytt i Vinslöv blev Elias Holmström med 9 mål.