SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

HF Karlskrona
25 - 25
Skånela IF Herrar
HF Karlskrona25 - 25Skånela IF Herrar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 december, 16:00
Plats:Brinova Arena Karlskrona, A-Hallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:06:20, Vikingahallen
Aktivitetsinfo: Avresa från Vikingahallen kl. 06.20 på lördag
Trupp:#2 Max Broman
#3 Linus Wärnmark
#7 Isak Svarén
#8 Iris Ganibegovic
#9 Karlo Seric
#10 Isak Nielsen
#11 Fabian Wallouch Lindholm
#12 Kenan Omerovic
#13 Simon Lindberg
#14 Filip Tapper
#25 Anton Nilsson
#33 David Källemyr
#87 Emilio Lahdo
Marcus Nilsson
Mikael Gustafsson
En poäng borta mot HF Karlskrona
2022-12-18 11:27
Anton Nilsson

Skånelas herrar gjorde en riktigt bra insats vid lördagens svåra bortamatch mot topplaget HF Karlskrona inför 894 åskådare i Brinova Arena. Det belv en match som svängde en hel del och efter Skånelaledning i halvtid 10 - 12 så slutade den spännande matchen lika 25 - 25.

Skånela kom till spel efter en vecka med sjukdomar i laget då fem spelare legat hemma med förkylning och feber vilket inte har varit helt optimalt under den gångna veckans träningar.

 

Skånela börjar matchen bra och med riktigt bra försvars- och målvaktsspel har man efter 16 minuter bara släppt in fyra mål och leder med 4 - 8. Hemmalaget ville dock annat och fick ordning på sitt anfallsspel och kunde under nio minuter göra 6 -1 och ledning för första gången med 10 - 9. Skånela kontrar dock och genom Lindberg, Näslund och Nilsson gör man tre noll på fyra minuter och går till halvtidsvila med ledning 10 - 12.

 

I början av den andra halvleken går Skånela ifrån och leder med tre bollar efter tre minuter 11 - 14. Lagen är därefter jämna då hemmalaget går upp till 14 lika varefter Skånela har en bra period och går fram till en fyramålsledning 14 - 18 efter bra spel där man stressade hemmalaget till misstag och med några avgörande räddningar av Kenan. Karlskrona visade dock att man är ett av seriens bästa lag när man återtar taktpinnen och går fram till ledning 21 -19 och matchen står och väger. Skånela kvitterar till 22 - 22 som blir 23 - 23 varefter hemmalaget går fram till ledning med 25 - 23 med knappt tre minuter kvar att spela. Efter en lyckad time out gör därefter Skånela två raka fram till 25 - 25 och har även det sista anfallet men man lyckas inte få till ett avslut innan slutsignalen.

 

Sammantaget gör Skånela en riktgt bra match med tanke på förutsättningarna under den gångna träningsveckan och man har på två raka matcher tagit tre av fyra poäng mot topplaget HF Karlskrona vilket får betraktas som riktigt starkt. Riktigt kul att se Simon Lindbergs spel där han efter att ha legat sjuk en vecka går in och gör en bra match och med sina fem mål är en av de viktigare spelarna tillsammans med Kenan Omerovic i målet. I övrigt skall hela laget hyllas för en riktigt bra genomförd match där man med lite mer fokus och flyt hade kunnat plocka hem två poäng i denna match.

 

Målgörare i Skånela: Simon Lindberg 5, Anton Nilsson 4, Linus Wärnmark 4, Isak Nielsen 3, Fabian Wallouch Lindholm 3, Kenan Omerovic 3, Gustav Näslund 2 och Filip Tapper 1.

 

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten