SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VästeråsIrsta HF
27 - 33
Skånela Idrottsförening
VästeråsIrsta HF27 - 33Skånela Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 15:00
Plats:Västerås Arena
Aktivitetsinfo: ATG Svenska Cupen
Stabila siffror borta mot VästeråsIrsta
2023-08-26 22:45
Andra raka segern i ATG Svenska Cupen

Skånelas herrar tog under lördag eftermiddag en stabil seger borta mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Efter underläge 14-13 i halvtid vinner man utan att riktigt övertyga med klara 33-27.

Matchen inleddes med tre shoot-out vardera för lagen och bägge lagen gjorde vad man ska och satte samtliga shoot-out och ställning var 3-3 när matchen blåstes igång. Hemmalaget gör sedan både 4-3 och 5-3 innan Skånela efter nästan åtta minuter sätter första bollen till 5-4. Bägge lagen spelar en rätt så tråkig och långsam handboll i den första halvleken och följs åt i målprotokollet med viss fördel för hemmalaget som också går till ledning i halvtid med 14-13.

I den andra halvleken kommer Skånela ut med ett helt annat go och får bättre fart på anfallsspelet och går direkt fram till ledning med 14-17 efter 3,5 minut. Hemmalaget hade svårigheter att komma igenom Skånelas försvar och det blev en del tekniska fel som bortalaget utnyttjade. Skånela var i ledningen resten av matchen med mellan tre och sju bollar och kunde utan att förta sig gå fram till seger  med klara 27-33.

Matchens lirare i Skånela blev Simon Lindberg som gör en riktigt bra match.

 

Målen i Skånela gjordes av: Linus Wärnmark 6, Gusten Montonen 6, Simon Lindberg 6, Anton Nilsson 3, Jesper Forslund 2, Isak Nielsen 2, Gustav Näslund 2, Emilio Lahdo 2, Max Broman 1, Max Haborn 1, Filip Tapper 1 och David Källemyr 1.

 

Bäste målskytt i hemmalaget var Elias Ihrsén med sju fullträffar.

 

Nu laddar vi för match, och en trolig gruppfinal, hemma i Vikingahallen mot Hammarby IF HF nu på fredag 1 september med shoot-out och matchstart kl. 19.00.
Biljetter till den matchen köper du via vår nya biljettsida skanela.ebiljett.nu. Biljett med QR kod utskriven eller i telefonen behövs för att komma in i hallen för att se matchen.


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten