SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
29 - 35
OV Helsingborg HK
Skånela IF29 - 35OV Helsingborg HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 oktober, 17:15
Plats:Vikingahallen A
Serie:Herrar - Herrallsvenskan
Samling:15:15
Skånela räckte inte till mot OV Helsingborg
2023-10-16 11:00
Anton Nilsson en av ljuspunkterna i hemmalaget

Skånelas herrar förlorade toppmötet hemma i Vikingahallen inför 675 åskådare mot ett bra OV Helsingborg med klara 29-35 (12-14) efter många misstag där man ger bort bollen flera gånger och inte riktigt är på plats. 

Matchen inleds med att hemmalaget gör 2-0 direkt men OV kommer snabbt igen och kvitterar. Lagen följs därefter åt i protokollet med OV större delen av tiden i förarsätet men där Skånela efter 21 minuter trots allt är i ledningen med 10-9. OV är dock det starkare laget i slutet av halvleken och kan gå till halvtidsvila med ledning 12-14. Halvleken präglas av många misstag och tappade bollar men matchen jämn så långt.

Den andra halvleken inleds som den första, där lagen är jämna, men med en del tekniska fel och efter sex minuter drygt är det lika 18-18.
OV Helsingborg visar att man är ett bra lag och man springer ifrån Skånela som uppvisar luckor i försvarsspelet och OV gör ett ryck och går ifrån till ledning 18-22 ett försprång som skulle visa sig vara för svårt att hämta hem. När Emilio Lahdo sätter 20-23 med ett snyggt underarmsskott får han samtidigt ett slag över näsan som knäcker näsbenet men där det bara blir en två minuters utvisning för OV spelaren?? Skånela kryper lite närmre när man gör tre raka och ställningen 27-31 med fem minuter kvar som är 28-32 med tre kvar. I slutet av matchen åker Anton Nilsson på sin tredje utvisning och rött kort samtidigt som Linus Wärnmark utvisas och OV Helsingborg kan gå fram till seger med 29-35.

 

Målen i hemmalaget gjordes av:

Gustav Näslund 7, Anton Nilsson 7, Linus Wärnmark 4, Simon Lindberg 4, Filip Tapper 2, Emilio Lahdo 2, Max Broman 1, Isak Nielsen 1, David Källemyr 1.

 

Målskyttar i OV Helsingborg var Casper Lindgaard Holmen 9, Emil Andersson 6, Carl Lindqvist 5, Anton Lindblom 4 och Andreas Windahl 4, Alfred Arnelin 3, Emil Lindqvist 2, Michael Andersson 1, Viktor Hedin 1.


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten