SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
32 - 27
Tyresö Handboll
Skånela IF32 - 27Tyresö Handboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 18 mars, 19:30
Plats:Vikingahallen A
Serie:Herrar - Herrallsvenskan
Samling:17:30
Skånela starkast i derbyt
2024-03-19 11:01
Anton Nilsson lagkapten i Skånela IF

Seger i den sista hemmamatchen för säsongen i Allsvenskan mot Tyresö med 32-27 (13-11) stavas inte mer än stabilt. Man höll en tajt ledning från start till 10 min kvar där det kom ett miniryck. Man matchade nästa hela laget i en match som rent tabellmässigt inte hade någon större betydelse. 

När Skånela och Tyresö möter varandra brukar det bli jämna matcher och denna kväll var inget undantag åtminstone inte under den större delen av matchen. Hemmalaget tar ledningen med 2-0 och har under den första halvleken ledningen med en till tre bollar. Tyresö lyckas inte kvittera trots en del lägen, Skånela leder flera gånger med tre bollar men lyckas inte rycka utan Tyresö kämpar väl och spelar stundtals riktigt bra. Skånela kan gå till halvtidsvila i ledning med 13-11.

 

Den andra halvleken fortsätter lika den första med Skånela i ledningen hela tiden och med tio minuter kvar är ställningen 24-23. Skånela gör ett miniryck och går fram till ledning 27-23 vilket Tyresö inte har kraften att resa sig ifrån utan hemmalaget kan utan att förta sig gå fram till en stabil seger med 32-27.

 

Extra roligt var att Max Broman var tillbaks på planen igen efter den skada som ådrog i mitten av oktober. Max gör en mycket bra insats och slutar också på tre mål denna kväll av återkomst.

 

Kvällens matchsponsor Arlandastad Golf utsåg matchenslirare efter matchen och priset i hemmalaget gick välförtjänt till Filip Tapper som var bra i försvarsspelet men även som H9 i Gustav Näslunds frånvaro.
Till matchens lirare i Tyresö utsågs femmålsskytten Tobias Johansson.

 

Målen i Skånela gjordes av: Simon Lindberg 7, Filip Tapper 6, Isak Svarén 4, Max Broman 3, Kenan Omerovic 3, Jesper Forslund 2, Emil Douglas- Andersson 2, Anton Nilsson 2, David Källemyr 2, Linus Wärnmark 1.

 

Målen i Tyresö gjordes av: Alexander Holm 7, Tobias Johansson 5, Erik Borgenhäll 4, Martin Brandt 3, Lukas Rylander 3, Simon Hjortenbro 2, Ludde Nyström 2, Petter Söderlund 1 

 

Herrarnas nästa hemmamatch är den 1 april då första matchen i kvalet till handbollsligan spelas. Håll koll på vår hemsida och våra sociala kanaler för mer information inom kort. När det vankas vår kliver Skånelas herrar in i kvalbubblan, ett säkert vårtecken! 

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten