SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

HK Aranäs
vs
Skånela Idrottsförening
HK AranäsvsSkånela Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 april, 19:00
Plats:Kungsbacka Sporthall
Fördel Skånela efter seger och 2-0 i matcher
2024-04-06 11:14
Skånela leder nu med 2-0 i serien bäst av fem!
Skånela åkte ner till Kungsbacka för den andra kvalmatchen mot HK Aranäs och vände hem igen efter ännu en seger, denna gång med 29-31 (16-16) efter stor dramatik! En riktigt kämpaseger som innebär 2-0 till herrarna i matcher!
Match 3 spelas på onsdag och vi kommer att erbjuda en supporterbuss ner till Kungsbacka.

Hemmalaget inleder matchen starkt och leder med 2-6 efter drygt sju minuter efter bra anfallsspel och en hänsynslös Gustav Näslund som hade satt tre av dessa mål. I den trettonde minuten leder Skånela med fem bollar 5-10. Aranäs för ordning på anfallsspelet och hämtar in Skånelas försprång och efter 24 minuter är ledningen 12-13. Lagen följs åt fram till halvtidsvilan och det är åter igen lika i paus 16-16.

 

I inledningen av andra halvlek tar Aranäs ledningen i matchen för första gången (och enda gången) när de sätter en straff till 17-16. Skånela vägrar dock att släppa in Aranäs i matchen och åtta minuter senare leder bortalaget igen och då med 19-22. Lagen följs åt med Skånela i förarsätet även om Aranäs lyckas kvittera och göra matchen helt jämn och med mycket dramatik i slutskedet. Vid 29-29 sätter Gustav Näslund ledningsmålet 29-30 med två och halv minut kvar att spela. Aranäs tilldöms en straff med 25 sekunder kvar av matchen och Skånela byter in Kenan Omverovic i målet som med ena handen plockar den lobb som Joseph Helgesson försöker sig på. Skånelas Filip Tapper kan därefter fastställa slutresultatet till 29-31 och Skånela har därmed 2-0 i matcher och just nu ett bra utgångsläge inför nästa match som spelas i Kungsbacka på onsdag 10 april kl. 19.00.

 

Gustav Näslund fick pris som matchens lirare i Skånela och målen för bortalaget gjordes av: Gustav Näslund 9, Simon Lindberg 5, Max Broman 4, Filip Tapper 4, Anton Nilsson 3, Iris Ganibegovic 2, David Källemyr 2, Jesper Forslund 1, Isak Nielsen 1 

 

Bästa målskyttar i Aranäs var: Petter Donaldsson 10, Oscar Lindqvist 4, Joseph Helgesson 4, Johan Wallin 4


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten