SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

HK Aranäs
vs
Skånela Idrottsförening
HK AranäsvsSkånela Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 10 april, 19:00
Plats:Kungsbacka Sporthall
Skånela klara för Handbollsligan efter 3-0 på Aranäs
2024-04-11 11:32
Simon Lindberg jublar efter 13 mål och avancemanget till Handbollsligan

Skånelas herrar säkrade vid gårdagens match borta mot HK Aranäs avancemanget till Handbollsligan. Den tredje matchen i matchserien slutade med seger 31-33 efter 17-17 i halvtid och därmed har Skånela 3-0 i matcher och Skånela är tillbaks i högsta ligan igen.

Matchen inleds jämnt men efter knappt sju minuter har Skånela gjort ett mini ryck och leder med 3-6. Skånela åker på tre utvisningar på kort tid vilket gör att Aranäs släpps in i matchen igen och efter tio minuter är det jämnt 7-7.  Aranäs tar ledningen i för första gången i matchen efter 14 minuter när dom gör 9-8. Lagen följs under resten av halvleken åt och hemmalaget kvitterar till 17-17 i halvlekens sista sekund.

 

Den andra halvleken inleds jämnt men med fördel för Skånela som efter 11 minuter leder med tre bollar 20-23. Aranäs har svårt att komma i kapp, Skånela krigar på för att avgöra matchserien och med åtta minuter kvar leder man med 26-30. Efter några missade Skånela anfall kommer Aranäs tillbaks in i matchen och med två minuter kvar är ställningen 30-32 vilket till slut blir 31-33 och stort Skånela jubel. Föreningen är tillbaks i Handbollsligan igen (senast var 2012/2013) och spelare, ledare och tillresta supportrar jublade och firade avancemanget på plats medan supportrar på ett fullsatt O´Learys i Märsta jublade så att det nästan hördes till Kungsbacka.

 

Till matchens lirare i Skånela utsågs Simon Lindberg som var oerhört bra i denna match felfri och med 13 mål i protokollet.

 

Skånelas mål gjordes av: Simon Lindberg 13, Gustav Näslund 5, Anton Nilsson 5, David Källemyr 4, Max Broman 3, Filip Tapper 3

 

Bästa målskyttar i Aranäs var: Tobias Ljungmark 6, Oscar Ljungqvist 5, Robert Ladan 4

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten