Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Referat: HK Varberg - Skånela IF Herrar
Delad poäng efter dramatik
2022-11-02 23:04

Skånelas herrar åkte under onsdagen till Varberg för en toppmatch i Allsvenskan. Efter en trög inledning av matchen blev det till slut en jämn och spännande tillställning som slutade oavgjord 28 - 28.

Skånela inledde matchen ofokuserat med många tekniska fel vilket straffade sig med mål i baken och efter 18 minuter leder hemmalaget med 8 - 3 när Skånela tar en timeout. Tyvärr hjälpte timeouten inte mycket utan Varberg kunde enkelt gå fram till ledning med 6 bollar eller 15 - 9 i halvtid.

I den andra halvleken kom Skånela ut som ett nytt lag med fokus och vilja och betydligt mer fart i spelet. Skånela tog in mål efter mål och 17 - 15 blev till 20 - 20 och Skånela hade kontakt igen. I den senare delen av matchen kändes Skånela som det starkare laget när man gick fram till ledning 26 - 28 med knapp två minuter kvar av matchen. Under de sista 1,5 minuterna lyckades dagens domare att hitta två utvisningar och ett rött kort på Skånelaspelare vilket gjorde att hemmalaget kunde kvittera till 28 -28 med 18 sekunder kvar vilket blev slutresultatet efter 15 - 9 i halvtid.