Vinslövs HK Herrar29 - 26Skånela IF Herrar

Samling:14:00
Referat: Vinslövs HK Herrar - Skånela IF Herrar
Förlust för herrarna i Vinslöv
2023-02-14 23:29

Herrarna åkte på den första förlusten på länge när man gästade svårspelade Vinslöv på deras hemmaplan Furutorpshallen.

Hemmalaget inledde matchen med att ta ledningen med 5-2 och Skånela hade direkt problem.
Efter några räddningar och bra försvarsspel och med mycket spring gjorde bortalaget 7-1 under en lyckosam period och ledning med 7-10 för Skånela. Hemmalaget kommer igen och  tar igen mål efter mål och går till halvtidsvila med ledning 14-13.
Lagen följs åt i inledningen av andra halvlek innan Vinslöv går ifrån till ledning med fyra bollar efter en kombination av ofukuserade avslut från Skånela samt bra  målvaktsspel hos hemmalaget. Vinslöv håller avståndet och leder med fem bollar med knappt tio minuter kvar. Skånela ger dock inte upp och när fem minuter återstår ligger man under med två bollar och har flera chanser till frilägesavslut som missas eller räddas av en bra målvakt och hemmalaget kan gå fram till seger med 29-26. En sur och onödig förlust för Skånela efter en mindre bra insats och speciellt när Amo åkte på årets första och en överraskande förlust borta mot IFK Karlskrona.