Samling:13:00
Referat: Skånela IF Herrar - HK Varberg
Viktig seger på hemmaplan för herrarna
2023-02-19 10:56

Skånelas herrar tog en viktig seger i jakten på en kvalplats till Handbollsligan när man tog emot HK Varberg hemma i Vikingahallen.

Efter ledning med 13-12 i halvtid kunde man avsluta matchen på ett bra sätt och gå ifrån och vinna komfortabelt med 30-26.

Matchen inleddes starkt av Varberg som snabbt gick fram till ledning med 0-2. Skånela kämpade på och var i kapp till 3-3 varefter lagen följdes åt med en fördel för Varberg. Skånela skapade mycket framåt men missade en hel del frilägen med en storspelande Carl Aronius i Varbergs mål. Hemmalaget kunde dock ta ledningen för första gången med 10-9 efter drygt 23 minuter och kunde därefter gå till halvtidsvila med ledning 13-12 efter ett sent mål av Varberg.

Den andra halvleken inleds och det är fortsatt jämnt mellan lagen. Varberg går ikapp till 15 lika och 16 lika, och efter bra spel går man ifrån och leder som mest med 19-21 när kvarten återstår att spela. Hemmalaget visade dock prov på bra moral när man åter vänder matchen och går fram till ledning med två bollar 27-25 med ca fem minuter kvar. Efter en Varberg timeout gör Skånela tre raka mål fram till ledning 30-25 som blir 30-26 när slutsignalen ljuder.

Från Skånelas sida en totalt sett bra genomförd match med bra försvarsspel. Det negativa är att man framåt missar en massa frilägen från olika positioner och med mer fokus i avsluten kunde segern har varit betydligt större.

Skånelas målgörare var: Gustav Näslund 8, David Källemyr 6, Anton Nilsson 5, Simon Lindberg 4, Filip Tapper 4, Isak Nielsen 2  och Linus Wärnmark 1.

Matchens lirare: Gustav Näslund

Varbergs bästa målskyttar var Simon Källström och Filip Andersson Moberg med 5 mål vardera.