SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damerna åker till Helsingborg..
2022-10-15 17:00

Ännu en lång resa denna gång med flyg tar damerna sikte på Helsingborg och vi har lärt känna Emilia lite närmre..

Hej Emilia! Dags för en lång bortafight igen då ni flyger till Helsingborg imorgon. Men innan vi går närmre in på den, vem är Emilia och vart började hennes Handbollskarriär?

 

Jag kommer från Bålsta och spelade mina första 8 år i Bålsta IF med min syster i laget och mamma och pappa som tränare, så hela familjen var alltid med. Det var min Mamma som introducerade mig för handbollen då hon själv varit målvakt i elitserien som det hette på den tiden. I samband med upplandslaget träffade jag både bra spelare och tränare från Skånela som gjorde att jag bytte hit. När jag va 17 gick jag upp i A-laget och i år blir det därför min fjärde säsong här.

 

Vad har varit de viktigaste sakerna, tror du, som gör att du är kvar i Handbollen fortfarande efter 14år och hur ser du idag på din Handboll i framtiden?

 

Eftersom jag spelat handboll största delen av mitt liv så tror jag nånstans att det blir en självklarhet, jag vet ju inte hur livet hade sett ut utan handbollen. Men jag hade ju inte spelat fortfarande om det inte var kul, och där tror jag laget, tjejerna och gemenskapen spelar stor roll. Vad jag kommer göra i framtiden är en svår fråga. Jag tar 1 år i taget, så länge det är kul och går ihop med skolan och allt annat så kör jag på.

 

Ny säsong med Skånela och stora delar även nytt lag eller iaf många som får ett större förtroende iår än förra säsongen. Hur ser du på både lagets och din egna inledning i Allsvenskan?

 

Inledningen av säsongen har varit tuff. När vi har drivet och självförtroendet i perioder är vi riktigt bra, samtidigt som vi har andra perioder där vi inte kommer upp i nivå, och det svänger ganska snabbt. Vi behöver bli mer stabila och hålla en högre, jämnare nivå över hela matcherna. Men som sagt mycket nytt för i år, både spelare men också spelmässigt, som tar ett tag att få ihop.

 

Next stop, Helsingborg eller Sthlm Södra som de även kallas på twitter då de värvat en del -08 spelare till denna säsong där vi bland annat hittar din tidigare lagkamrat Moa Lindén. Känslan inför fighten?

 

Känslan är bra och det är dags för oss att ta med oss 2 poäng hem nu. Och såklart ska det bara bli kul att möta en tidigare lagkamrat!

 

Den sista, vem tror du blir matchens!?

 

Anna har ju fått 2 senaste matchens så förhoppningsvis har hon tur och lyckas rädda några bollar imorrn också ;)

 

Matchen mot OV Helsingborg sänds på Solidsport Söndag 16okt, 17:00 (Snabblänk nedan)

 

https://solidsport.com/ovhelsingborg-dam/games/g/1izc2k0

 

Heja Skånela!


Nyhetsarkiv
Damerna vinner hemma 2024-03-11 19:30
Dam U gick rent i Steg 12023-09-24 21:54
Matchdag för damerna!2022-12-03 11:26
Förlust i Kungsbacka..2022-10-04 20:01
Fanny Swahn flyttas upp!2022-07-05 12:21
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten