Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjell Aldenbro SIF 2014-2015

Analys säsongsinledning Damer U 2014-2015

27 OKT 2014 21:07
Skånelas Damer U, ett ungt utvecklingsbart lag som startat säsongen bra och som återfinns på en femte plats, med 6 av 10 möjliga poäng efter 5 omgångar!
  • Skapad: 27 OKT 2014 21:07

Under ledning av den nygamla ledarduon, Bosse Waltin (gör sin tredje säsong med laget) och Ken Härnö (tillbaka i Skånela efter ett par år i Bålsta) samt med bibehållet ledarstöd i David Johannesson och Mia Jörgensen har säsongen startat upp och hittills gett tre segrar (Härnösand, Umeå borta och Kiruna hemma) och två förluster (Lidingö och Boden hemma). Vilket enligt Bosse och Ken är helt okej med tanke på vilket motstånd vi mött.   

Efter seriesegern förra säsongen och avancemang till division 1 har laget tappat tre tongivande spelare, som nästan stod för hälften av alla mål, enligt Bosse.

Dock har vi en bra stomme spelare som känner varandra väl  och har fått in Täbytjejen Alicia Aldenbro, som närmast kommer från Skuru och division 1 spel i Nacka samt lyft upp tre av våra lovande juniorer. Det tillsammans med att den skadeföljda Fanny Söderström är på väg tillbaka medför att vi känner ödmjuk tillförsikt inför kommande säsong och tycker det är både stimulerande och utmanande att ta hand om uppgiften säger Ken.

Hur har försäsongen gått ? Vi har påbörjat ett lagbygge med många unga och orutinerade spelare och det har märkts både på träning och match säger Bosse. Vi har hittills varit ojämna men samtidigt visat att det finns en hög högstanivå hos tjejerna, bland annat i träningsmatcherna mot Söder och Västerås (sannolikt topplag i årets serie) där vi förlorade klart men under långa perioder visade att vi hänger med.

Två förluster hittills och båda hemma? Ja, Lidingö och Boden (sannolikt mittlag i serien), där vi hänger med bra de första 10 minuterna i varje halvlek men förlorar klart. Det gemensamma är väl att de är äldre, mer rutinerade och rent fysiskt straffar de oss och om vi då inte sätter farten och tekniken blir det svårt. Dessutom verkar tjejerna spänna sig en aning på hemmamatcherna, vilket vi får jobba med säger Ken. Nöjda med 6 poäng? Ja, uppstarten visar att vi är bättre än de sämre lagen och de kommande två matcherna (Gustavsberg borta den 8 nov och Team Sthlm borta den 16 nov) får väl visa på om vi är fågel, fisk eller mitt emellan.

Det viktiga är att jobba på vårt grundspel och alla delar vi inte hunnit med ännu, de enskildas färdigheter och framförallt få tjejer att tro på att de är så utvecklingsbara och bra som vi tycker säger Bosse och Ken.

Vilken målsättning är rimlig? Det är lite svårt att säga med anledning av att det alltid är vanskligt att vara ett U-lag som dessutom möter flera andra U-lag. Vi har dock kommit upp till division 1 för att stanna och både Bosse och Ken tror att topp 6 är klart realistiskt! Dessutom får man inte glömma målsättningen med att utveckla varje spelare både förståelse- och förmågemässigt, vi är ju ett U-lag.

Skribent: Kjell Aldenbro

Damer J/
HF SIF

Tränare

Elinor Ekström
070-754 15 74

Gunilla "GP" Wiberg
070-519 68 40

Lagledare

Peter Sandberg
070-423 88 14

Sarah Åhman
070-424 99 94

Fystränare 

Erika Erenrot
070-824 06 59

 

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info