SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Skånela IF F15 (2008)
 
Stort grattis!
2023-09-17 13:08

STORT grattis till våra spelare som är uttagna till distriktslaget för Handbolls Öst. 

Linnea Stensvik, Elin Holmstedt, Liv  Clefberg, Meya Åhman (reserv) och Sophia Bäckman (ej med på bild - reserv)

Malte Haglund, Oscar Rotsman, Marcus Westling, Edwin Lag (ej med på bild - Reserv) och Viggo  Wågberg (reserv)

 

Vi har många duktiga och ambitiösa tjejer och killar i 2008:a kullen som under säsongen kommer synas i många sammanhang!

AnnLiz Cup
2023-09-11 21:42

25-27 augusti var det dags för cup. Det är tidigt på säsongen och vi har dragits med både skador och sjukdomar som gjort att laget inte kunnat träna så bra som vi hade hoppats. 

Totalt åker 15 av 17 spelare med. Däremot har vi skadeproblem som gör att vi utgår med 14 spelare. Under helgen tappar vi 2 spelare till pga sjukdom. 
En styrka vi har i vårt lag är att vi snabbt kan mobilisera om, och spelare kliver fram och tar sig an nya positioner. 

Vi är totalt 6 lag som spelar i en rak serie. 
Skånela 
Kärra
Årsta 
Skövde
Redbergslid
Tumba

Resultatmässigt hamnar vi på en 3:e plats. 

Årsta är det tuffaste motståndet vi möter. Det är oxå vår sista match där orken inte riktigt finns kvar. Nya skador gör att många spelar hela matcher! 

Kärra är ett gäng oerhört duktiga men oxå väldigt ödmjuka tjejer. vi möttes i USM och även där var det god stämning mellan lagen. Båda lagen bjuder på fina prestationer och ett bra spel. Vi lyckas inte riktigt hela vägen och förlorar men några bollar. 

Vi väljer att bo i skolsal när vi åker på cup i de flesta fallen. Det vi vinner med det är sammanhållning. Ett lag behöver byggas på plan men också utanför. Samtliga tjejer (och ledare 😊) sköter sig exemplariskt och tar ansvar för både sovtider och att komma upp. Det är som alltid god stämning och mkt skratt. 
Förluster blir lätt att skaka av sig när laget består av vänner man respekterar och känner sig trygga med. 

Att förlora är en del av spelet. Vi jobbar med att lägga fokus på att utvecklas och tänka långsiktigt. För att komma framåt behöver vi tufft motstånd och då måste man räkna med att förlora vissa matcher. 

Det känns oerhört kul att komma igång med säsongen och den här helgen ger oss en bra bild över vad vi ska jobba med de närmsta veckorna.

Meya Åhman uttagen till Riksläger 1 i Beachhandboll
2023-07-23 01:51

Meya Åhman, som vanligtvis spelar i Skånelas F15 lag, är uttagen till Riksläger 1 i Beach handboll! 

Riksläger 1 är startskottet och första steget på resan mot det som kommer att mynna ut i den trupp av spelare som sommaren 2024 får möjlighet att representera Sverige i beachhandbollens U16-EM.

Ni hittar mer information här:

 

https://www.svenskhandboll.se/nyheter/nyheter/2023-07-06-spelare-kallas-till-rikslager-1

 

Då Skånela IF, för närvarande,  inte har någon beachverksamhet så spelar Meya beachhandboll med bl. a. Uppsala Beach men också med Stockholms beach handbolls club fr. o. m. denna sommar.

Vi är vidare till USM Finalspelet!!
2023-03-30 19:50

Efter fyra tuffa steg och många matcher i USM under säsongen är tjejerna till sist klara för finalspelet 5-7 maj! 

Det blev en spännande helg i Göteborg som avgjordes i sista matchen. Efter matcher mot Redbergslid, Sävehof och Veberöd som alla slutade med vinst delade vi förstaplatsen i gruppen med Täby. Sista matchen mot Täby slutade oavgjort i sista sekunden och det hela avgjordes på målskillnad där tjejerna slutade etta i gruppen. 


En stor hyllning till våra spelare – vi säger bara hatten av och WOW. Det är inte bara på USM som det avgörs. Det avgörs på varje träning och i varje moment vi gör tillsammans. ALLA i laget har en del i denna resa.

Den här säsongen har vi haft nästan 100 % närvaro på våra träningar, är man borta är man sjuk eller skadad.

 

Vill ni följa hur resan slutar så bege er till Uppsala i maj eller följ laget på Instagram skanela_f08 . 

Återigen stort grattis tjejer till allt ert hårda slit och en plats i finalspelet! 

 

 

USM Steg 3 flickor 14
2023-02-06 19:10

Helgen 4-5 februari var det äntligen dags att åka till Kungsbacka och Aranäs för steg tre i USM. Tjejerna spelade för att hålla sig kvar i A-spåret. 

Motståndet var Eslöv, Aranäs och Lugi. Resultatet blev två sköna vinster och en förlust. Detta gjorde att tjejerna slutade tvåa i gruppen och har därmed kvalificerat sig till A-spåret även i kommande steg fyra. 

Stort grattis tjejer! 

 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten