Vi gratulerar Skånelas F16 till en fin USM-helg där man gick obesegrade ur gruppen på ett imponerande vis.

Till helgen drar det här sköna gänget till Uppsala för steg 1 i USM F16. Så samla ihop familj och vänner och bege er till Tiundaskolan.

Söndag 9.30 Skånela IF-Borlänge HK

12.30 RP IF Linköping-Skånela IF

Libo cup 2023
2023-03-06 16:05

I helgen 3-5 Mars spelade F15 Libo Cup i åldersgruppen F16. De åker till Lindesberg med 11 tjejer, varav majoriteten var födda -07 och två var födda -08. Fyra av dessa spelar vanligtvis med Skånelas F16.

Gänget åker till Lindesberg på Fredagen och inleder gruppspelet med en kvällsmatch mot BK Heid. Skånela gör det första målet, men kort därefter kvitterar BK Heid. Sedan drar Skånela snabbt ifrån och i sjätte minuten stod det redan 5-1 till Skånela. Sedan bränner Skånela en del skott och BK Heid börjar komma ikapp, efter 11e minuten stod det 7-5 till Skånela. Efter en utvisning på BK Heid och spel utan målvakt satte Skånela fart på riktigt, och fortsatte storspela matchen ut. Slutresultat 18-9 till Skånela.

Lördagen kl 09:50 spelades den första matchen för dagen, och Gökstens BK 1 stod för motståndet. Skånela ledde som mest med två bollar under första halvan av matchen, men Göksten kom alltid ikapp. I 20 e minuten ledde Göksten matchen för första gången med 8-9. Kort därefter stängde Skånela igen bakåt och fick till en del kontringar, vilket gjorde så att slutresultatet blev 20-13 till Skånela. Den tredje gruppspelsmatchen, och andra för dagen var betydligt tuffare när HK Lidköping stod för motståndet. En otrolig jämn match, men Skånela hade oftast övertaget. Slutreslutat: 13-11 till Skånela. Sista gruppspelsmatchen var mot Borlänge HK, och Skånela startade starkt. Efter 10 minuter stod det 7-1 i matchen till Skånela, och detta gav ett skönt försprång vilket hjälpte Skånela fram till sin fjärde raka vinst med resultatet 14-8. Därmed blev Skånela gruppetta och vidare till A-slutspel.

På söndagen spelades första matchen i slutspelet, och Skånela ställdes i kvartsfinal mot Lindeskolans IF. Skånela får kämpa ordentligt efter sina mål mot Lindeskolans fina 3-2-1 försvar. Men med bra försvar bakåt och målvaktsspel, lyckades Skånela få ett övertag i matchen och vinner kvartsfinalen med 11-6. På planen bredvid Skånela vinner Gökstens BK 2 sin kvartsfinal med 11-5 vilket betydde att de skulle bli Skånelas motstånd i semifinalen två timmar senare. Göksten spelade ett försvarsspel som passade Skånelas anfallsspel bra, och Skånela skaffar sig snabbt ett övertag. Skånela får till sitt försvarsspel och samarbete med målvakt vilket gav slutresultatet 19-10.

Efter en lång dag och helg spelade Skånela sin sista match, A-final, där Ystads IF HF 2 stod för motståndet! Ingen av lagen hade förlorat en enda match under Libo Cup, vilket gjorde denna match extra spännande. Båda lagen inledde finalen starkt och det var svårt för Skånela att ta sig förbi Ystads starka försvar. Sedan fick Ystad svårt att få stopp på Skånela i zon 3 och deras snabba anfallsspel, vilket gav Skånela ledningen med 9-6 i 21 a minuten. Därefter behöll Skånela trycket i sitt anfallsspel och kunde bekvämt vinna matchen med 17-13!