SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vi tar med oss ett silver hem från Lidingö Cup
2023-09-04 21:14
Silvermedaljörer Lidingö Cup!

Då var säsongen igång. Två träningsveckor in i säsongen och det är dags för årets första cup i Lidingö.

 

Lördagen börjar tidigt, matchstart redan 08.30 mot Skogås.

Trots den tidiga starten var grabbarna taggade på cup och ville visa sina kunskaper. Med ett stabilt och tufft försvar som grundbult vinner vi matchen med 13-8 och så var det igång. 


Nästa match börjar redan 10.00 så snabb återhämtning och sedan på det igen. I andra matchen möter vi Kungsängen i en jämn match som böljar fram och tillbaka. Vi lyckas knipa åt oss en 3 måls ledning i slutskedet av matchen men stressar och Kungsängen hämtar in målen. Trots det håller vi huvudet kallt och i matchens sista sekund gör vi mål och vinner även andra matchen med 20-19. 

Kl 12 det dags för en tidig gruppfinal mot Hammarby. Vi visste att det skulle bli tufft och det var en tight och målsnål match där båda lagen visade upp kunskap i bra försvarsspel och varierat anfallsspel. Hammarby visade sig vara en storlek större och vann till slut matchen med 12-7.

 

Nu hade vi allt i egna händer sista matchen i gruppen mot Uppsala som började 13.30 och tröttheten började synas. En poäng och vi säkrar en semifinalplats i A-slutspelet. Det börjar dock inte så bra för oss då vi ligger under med 5-0 innan vi vaknar. Trots en viss återhämtning så är vi aldrig med i matchen mentalt och förlorar till slut matchen med 18-13.

 

Nu var det en nervös väntan. Både Kungsängen och Uppsala kunde gå om oss i gruppen och de möts i gruppens sista match. En jämn tillställning som slutar med ett drömresultat för vår del 15-15 och vi slutar trots allt tvåa i gruppen och A-slutspel hägrar. Semifinal mot Jakobsberg på söndagen.

 

Med en natts vila och lite sovmorgon beger vi oss till Lidingö för att ta oss an Jakobsberg i semifinal i A-slutspelet. Vi visste på förhand att det skulle bli en match som handlade om hjärta och vilja och jisses vad grabbarna var taggade. Tufft försvarsspel var melodin. Vi får en 5-0 ledning och sedan håller vi i det hela vägen. Jakobsberg försöker få våra spelare ur balans men lyckas inte och vinsten är därmed säkrad efter 13-11. Nu väntar en A-final mot Hammarby. 

Matchstart 15.30 Hammarby står på andra planhalvan igen. För oss är detta vår första cupfinal, i Skadevi blev det respass i semifinal och på Irsta slutade det med en kvartsfinal plats.

 

Matchen börjar lite avvaktande och trevande innan Hammarby kopplar ett grepp. De får en större ledning och vi måste jaga. Grabbarna lyfter sig och håller jämna steg hela vägen. Sista sju minuterna nollar vi Hammarby och lyckas minska gapet men en del slarv och bortkastade bollar gör att vi inte når hela vägen fram. Matchen slutar 15-11 till Hammarby och de är värdiga segrare. Trots förlusten är vi nöjda över vår prestation och den kämparglöd vi visar, där vi aldrig viker ner oss utan kämpar på hela vägen. Grabbarna visar verkligen hjärta och beslutsamhet som bådar gott inför framtiden. 

Nu ser vi fram emot resten av säsongen där USM är en höjdpunkt. 

 

 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten