SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Eskilstuna Guif IF
24 - 23
Skånela IF Damer
Eskilstuna Guif IF24 - 23Skånela IF Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 november, 16:00
Plats:STIGA Sports Arena A1
Serie:Damallsvenskan   Tabell >>
Samling:14:00
GUIF borta med Filippa Ryd Sandberg!
2022-11-06 11:00

Damerna åker till Eskilstuna och vi har kollat läge med uppflyttade Filippa Ryd Sandberg om vägen till allsvenskan och vad som krävs för 2poäng..

Hej Filippa, hur är läget denna mörka, regniga eftermiddag?

Hej, det är bara bra. Ska iväg och kolla på lite handboll som det brukar se ut på helgerna.

 

Roligt! Vi hoppas Herrarna tagit 2poäng när denna intervju postas.. Match mot GUIF stundar, hur har veckorna sen senaste matchen mot Ystad varit?

Det hoppas vi! Veckan efter Ystad matchen var det väldigt många som var besvikna i laget både på sina egna prestationer men även på laget i helhet, vilket är helt förståligt!

Däremot tycker jag att träningsnivån har ökat med tiden efter matchen mot Ystad samt också engagemanget, vilket gör att det känns som vi kliver in med en bra känsla inför matchen mot Guif.

Mina egna prestationer dem senaste veckorna har varit lite upp och ner. Vissa träningar går bra medan andra är lite tuffare men så är det ibland. Vi i laget har pratat mycket kring att fortsätta hålla huvudet uppe även fast det är tufft, men det känns som att vi i laget stöttar varandra och jag tror definitivt att vi kommer lyckas fånga upp varandra när det blir tuffa perioder.

 

Låter som en stark grupp med fin gemenskap. Hur har ditt intåg i den allsvenska truppen varit från kvalspel och Steg 4 med SIF Dam föregående säsong?

Det har definitivt varit en stor omställning med tanke på att det är en stor skillnad på Div 2 spel och allsvenskt spel. Det är en snabbare handboll i allsvenskan jämfört div 2.

Kvalet med SIF dam var väldigt lärorikt då det bara blev tuffare och tuffare vilket gjorde att vi fick chans att känna av nivån. Sen var det ju självklart tråkigt att vi inte nådde hela vägen, men det var absolut lärorikt!

Steg 4 var väldigt tufft, detta med tanke på att vi hade blivit tilldelad en riktigt svår grupp som innehöll dem som var tippade att ta sig långt. Både Lugi, Skövde och Sävehof är inte direkt dåliga lag, vilket vi också fick känna på under steget..

 

Du har fått en svår uppgift att axla som högerhänt på H6 denna säsong efter att ha spelat på andra positioner innan. Vad i ditt tycke har du utvecklat mest hittills denna säsong?

Ja, att spela H6 som högerhänt är som sagt inte det lättaste. Det som jag tycker har utvecklats hos mig i försvar denna säsong är att jag numera vågar ta smällar, jag vågar stå kvar istället för att backa undan vilket jag hade en tendens av att göra förr.

När det kommer till hemspring känner jag själv att jag är hyfsat bra på att läsa av när skott kommer från våran sida vilket gör att jag då löper hem tidigare. Samma med kontring att jag har blivit bättre på att avgöra vilka lägen som är bra att springa på och inte.

I anfall tycker jag att jag blivit mycket lugnare när läget väl kommer, mestadels för att jag numera börjat kolla av målvaktens rörelser noggrannare än förr.

 

Tuff bortamatch mot ett GUIF som tagit poäng mot AIK, Tyresö och nu senast Örebro. 3st lag som vi har kvar att möta. Vad tror du krävs för poäng?

Jag tror att det som krävs mest för att vi ska komma hem med 2 poäng är främst att vi är med från start i huvudet. Att vi hela laget går framåt och gör det fullt ut, utan att tveka. Även att vi håller det tajt bakåt samt att vi får till dem första träffarna, vilket jag också tycker att vi har fått mestadels men det kräver bara det allra sista och verkligen utföra hela uppgiften och inte halva.

 

Tack för intressanta svar. En sak till, vem tror du blir matchens lirare i bortalaget imorgon?

Jag tror att Svea skulle kunna ta matchens då jag tycker hon har presterat riktigt bra på senaste. Tack själv!

 

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten