SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
31 - 30
Strands IF Hudiksvall
Skånela IF31 - 30Strands IF Hudiksvall

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 april, 16:00
Plats:Vikingahallen A
Serie:Damer - Kval damer
Samling:15:00
Vi är kvar i Damallsvenskan!
2024-04-16 12:05

Efter en högdramatisk inför närmare 500 åskådare i Vikingahallen så säkrar damerna fortsatt spel i Damallsvenskan säsongen 24/25!

Seger med 31-30 och vi vinner kvalet med 2-0 i matcher ❤️🤍

 

Att det skulle bli en tuff drabbning i Vikingahallen under söndagen rådde det inga tvivel kring. Ett revanschsuget Strands IF på andra sidan med massor att vinna är en riktigt tuff uppgift. 

Liten fördel hemmalaget efter förra helgens bortaseger, men nu var det dags för ny match och nya förutsättningar.

 

Första halvlek startar jämt och lagen följs åt med någon boll åt ena eller andra hållet. Sista 10 så gör hemmalaget ett litet ryck och går till halvtidsvila med ledning 14-11. 

Mycket kamp och hårda dueller kännetecknar första 30 vilket även var den matchbild som var förväntad inför matchen. 

 

Hemmalaget startar andra med att utöka ledningen till fyra bollar efter dryga 6 minuter spelade. Då får bortalaget till en fin period och går upp till lika läge och det följs sedan åt i målprotkollet fram till minut 52 då vi drar in 28-25. Det här borde gå vägen nu!

Men laget från Hudik är inte några som ger sig och med 4 snabba mål så leder gästerna med 28-29 och det är inte mer än drygt 3 minuter kvar. Det här blir svettigt på riktigt.

7-6 spelet från hemmalaget blir lyckosamt och när Lindgren skickar in 31-30 från M6 position med 1 minut kvar, och Mossberg gör en grym räddning i Strands efterföljande anfall, så kan vi hålla undan och säkra segern!

 

En otrolig kämpainsats från samtliga. Vi visar verkligen moral och det känns otroligt skönt att få stänga denna säsong med positiva känslor.

 

Stort tack till den fantastiska publiken på plats i Vikingahallen och alla ni som stöttat från alla håll. 

Nu ser vi fram mot Damallsvenskan 24/25. Vi ses snart ❤️🤍

 

Skånelas målskyttar;

Vilma Wiberg 9, Svea Tenggren 5, Jonna Libom 5, Jonna Lindgren 3, Fanny Wärnmark 2, Fanny Eriksson 2, Tilda Sigg 2, Sofia Kou Aune 2 och Fanny Swahn 1.

 

Bästa målskyttar i Strands var Tilda Ekwall med 10 mål och Maja Allgulander med 7.


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten