SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
30 - 27
Eskilstuna Guif IF
Skånela IF30 - 27Eskilstuna Guif IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 10 januari, 19:00
Plats:Vikingahallen A
Serie:Damer - Damallsvenskan
Samling:17:00
Referat: Skånela IF - Eskilstuna Guif IF
Viktig seger för damerna
2024-01-11 11:15

Under onsdagskvällen tog damerna en mycket viktig seger hemma mot Eskilstuna GUIF

Det var två laddade och påkopplade lag som kastade igång onsdagens match i Vikingahallen. Två lag på samma poäng med ett stort behov av att ta in ytterligare poäng på kontot.

En jämn första halvlek där det skiljde 1 till 2 mål upp eller ner under de första 30 minuterna. Eskilstuna kvitterar till 13-13 med 12sek kvar och ett sista anfall för Skånela resulterar i ett sista frikast. Vilma skjuter i täckande mur och domarna gör bedömningen att skottet tar i huvudet på täckande GUIF spelare, rött kort.. 

 

Med en av första halvlekens mest framtonande spelare., 6 mål, så kunde det kännas som en uppförsbacke när andra halvlek blåses igång. 

Men så var inte fallet denna kväll när hemmalaget visade stor moral och gick ut med en fantastisk inställning till andra halvlek. Det blev en riktigt rivstart och Skånela gjorde 11-2 de första 10 minuterna och ledning 24-15 när bortalaget behöver ta sin andra och sista timeout för halvleken.

Matchen känns avgjord, men det blir trots allt lite oro när det spelas 7-6 från bortalaget och trillar in 4 raka mål. Lite spänning ändå men vi lyckas hålla undan och med 4 minuter kvar definitivt avgöra matchen med 30-25. 

Slutresultatet 30-27 och en riktigt skön och viktig vinst!

 

Nu väntar två dagars förberedelse inför Kärra borta redan på lördag 13 januari kl 15.00 i Lillekärrshallen ❤️🤍

 

Skånelas målgörare;

Jonna Libom 7, Vilma Wiberg 6, Svea Tenggren 4, Sofia Kou Aune 4, Kinga Kozdra 3, Filippa Ryd Sandberg 2, Fanny Eriksson, Tilda Sigg, Alva Lindblom och Fanny Swahn 1 vardera.

 

Matchen lirare i hemmalaget blev Sofia Kou Aune

 

Bästa målgörare i bortalaget var Tuva Nilsson med 7 mål och Flavia Johansson med 6 nätkänningar.

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten