Plats:Brinova Arena Karlskrona, A-Hallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:17:00
Herrarna vinner stort borta mot IFK Karlskrona
2022-10-26 22:28

Skånelas herrar satte sig på onsdagen i bussen för en lång resa ner till Karlskrona och match mot nykomlingarna IFK Karlskrona, en resa som började med köer och förseningar på grund av olyckor i trafiken. Laget anlände 20 minuter senare än planerat till fina Bravida Arena.

Matchen inleddes avvaktande och målsnålt och efter tio mínuter leder Skånela med 3 - 4 efter ett bra målvakts- och försvarsspel men där killarna slarvar  i anfallet vilket straffar sig. Resterande halvleken leder bortalaget med en till tre bollar vilket kunde ha varit mer med lte mer fart och fokus i anfallet. Skånela leder i halvtid med 10 - 12.

I inledningen av den andra halvleken slarvas det i Skånelas anfallsspel och hemmalaget straffar detta och går fram till ledning med 14 - 13 som snabbt blir 15 - 16 till Skånela efter några snabba mål. Skånela går över till 7 -6 i anfallet vilket tillsammans med ett mycket bra försvarsspel ställer hemmalaget helt och Skånela gör under elva tolv minuter 12 - 0  och matchen leds med hela 15 - 28. Den sista delen av matchen präglas av en del slarv i anfallet vilket innebär att Karskrona kan snygga till siffrorna till slutresultatet 20 - 29.

Målgörare i Skånela denna kväll var: Iris Ganibegovic 6, Max Broman 4, Karlso Seric 3, Filip Tapper 3, Gustav Näslund 3, Isak Nielsen 2, Kenan Omerovic 2, Simon Lindberg 2, Isak Svarén 2 samt Emilio Lahdo 2.

Till matchens lirare i Skånela utsågs Kenan Omerovic.