SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF Herrar
29 - 22
Tyresö Handboll Herrar
Skånela IF Herrar29 - 22Tyresö Handboll Herrar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 01 februari, 19:30
Plats:Vikingahallen A
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:17:30
Säker seger för herrarna till slut
2023-02-02 13:00

Skånelas herrar tog emot Tyresö Handboll i en mitt i veckan match igår onsdag. För hemmalaget var det en viktig match för att hålla avståndet ner till HK Varberg som ligger under kvalstrecket till Handbollsligan.

Hemmalaget tog kommandot direkt i matchen och gick snabbt fram till ledning med tre bollar innan Tyresö fick upp farten och kunde komma i kapp till Skånelaledning med 7-6. Efter detta gör Skånela ett ryck där Max, Fabian och Simon gör några viktiga mål fram till ledning med 11-6. l slutet av halvleken slarvar hemmalaget en hel del och i stället för ledning med fyra så kommer Tyresö närmare och det står 15-13 i halvtid.


I den andra halvleken följer lagen varandra och byter mål fram till ledning för Skånela med 21-20 när Filip Tapper kliver fram och gör två snabba kantmål och Fabian sätter därefter 24-20 med tio minuter kvar. Efter Tyresöreducering till 24-21 gör hemmalaget ytterligare ett ryck och går fram till en säker ledning med 29-21 som till slut blir seger med 29-22.

 

Fantastiskt bra försvarspel av hemmalaget i matchen med säkert mittlås och följsamt och tufft agerande av samtliga. De avslut som tog sig igenom försvaret hade Kenan i målet oftast inte några större problem med. Överlag en bra match av Skånela där segermarginalen hade kunnat vara betydligt större med större fokus i många missade frilägesavslut.

 

Kvällens målgörare i hemmalaget:  Simon Lindberg 8, Filip Tapper 6, Gustav Näslund 5, Fabian Walluch Lindholm 4, Max Broman 3, Kenan Omerovic 2 och Linus Wärnmark 1.

 

Matchens lirare: Simon Lindberg, priset utdelat av Nordic Wellness samt matchens prestation Kenan Omerovic där priset delades ut av Bilprovningen.

 

Målskyytar i Tyresö: Martin Brandt 5, Sebastian Fagerdahl 5, Lukas Rylander 5, Tobias Johansson 3, Simon Lederman 2, Simon Hjortenbo 1, Petter Söderlund 1


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten