SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bodens BK HF
24 - 32
Skånela Idrottsförening
Bodens BK HF24 - 32Skånela Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 augusti, 14:00
Plats:Hildursborg
Aktivitetsinfo: ATG Svenska Cupen
Seger i första tävlingsmatchen för säsongen
2023-08-14 08:35

Skånelas herrar vann den första tävlingsmatchen för säsongen när man på söndagen besegrade Boden BK HF på bortaplan med 32-24 (15-12) i den första matchen i omgång 4 i ATG Svenska Cupen.

Matchen inleddes med att Boden får lägga tre shoot-out då det skiljer en division mellan lagen. Boden sätter alla tre och är i ledning med 3-0 när matchen blåses igång. Lagen följs åt  inledningen av matchen och efter 15 minuter har Skånela tagit in försprånget och kvitterar till  åtta lika och några minuter senare tar man för första gången ledningen i matchen med 10-9. Boden stretar emot väldigt bra och Skånela har svårt att få spelet att stämma och att gå ifrån i målprotokollet mycket beroende på missade frilägen och halvdåliga avslut som straffar sig. De sista tre minuterna går dock i bortalaget favör när Emilio, Gusten och Linus gör tre raka fram till halvtidsvila och ledning 15-12.

 

Den andra halvleken inleds som den första med ett bra spelande Boden som ställer till problem för Skånela och efter tio minuter leder Skånela med ett mål eller 19-18. Skillnaden i tempo och det faktum att det skiljer en division mellan lagen tar ut sin rätt och när Skånela får lite mer ordning på spelet går man relativt lätt ifrån de sista 20 minuterna och vinner matchen till slut med 32-24.

 

Målen i Skånela gjordes av:

Linus Wärnmark 6, Max Broman 4, Gusten Montonen 4, Emilio Lahdo 4, Filip Tapper 3. Gustav Näslund 3, Isak Svarén 3, Anton Nilsson 2, Jesper Forslund 1, Henrik Smedby 1, David Källemyr 1.

 

Matchens lirare: Gusten Montonen

 

Bäste målskytt i hemmalaget var Arvid Pettersson med 9 fullträffar.

 

  


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten