SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kungälvs HK
25 - 31
Skånela IF
Kungälvs HK25 - 31Skånela IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 december, 18:00
Plats:Mimershallen A Kungälv
Serie:Herrar - Herrallsvenskan
Samling:16:00
Stabil seger för herrarna på västkusten
2023-12-10 10:00
Herrarna studsar tillbaks och tar en viktig seger mot Kungälv.

Herrarna tar en stabil seger borta mot Kungälv. Slutresultatet skrivs till
25-31 (13-16) och killarna tar med sig två viktiga poäng hem till Märsta. I och med segern tar Skånela sig förbi Varberg med en poäng och tar hand om andraplatsen dock har Varberg en match mindre spelad.

Skånela startar matchen starkt och går direkt fram till ledning med 3-0 efter två och halv minut. Kungälv har en bra period och i åttonde minuten är ställningen 4-5 men efter detta tar Skånela tag i matchen och släpper därefter inte in Kungälv igen. I tjugonde minuten leder bortalaget med 6-13 efter riktigt bra försvarsspel och med en stabil Smedby i målet och det känns riktigt stabilt. När Skånela slarvar och gör en del tekniska fel i anfallet så straffar det sig och Kungälv närmar sig fram till halvtidsresultatet är 13-16.

 

I inledningen av andra halvlek gör Skånela två snabba mål fram till 13-18 vilket Kungälv inte hämtar sig ifrån. Skånela spelar stabilt försvarsspel och gör de mål som behövs trots att vi kan se en del tekniska fel som stör anfallsspelet. Med fem minuter kvar leder Skånela med åtta bollar eller 22-30 och kan därefter defilera in i mål och fram till slutresultatet 25-31.

 

Totalt sett en stabil seger med bra försvarsspel större delen av matchen och med Henrik Smedby i målet som gör en bra match. Anfallsspelet fungerade också i stort bra under matchen trots en del tekniska fel och slarv emellanåt men förmågan att göra mål saknades inte och det blir en stabil seger och viktiga poäng in på kontot.

 

Linus Wärnmark utsågs till matchens lirare i Skånela.

 

Skånelas mål gjordes av:

Linus Wärnmark 6, Simon Lindberg 5, Gustav Näslund 5, Anton Nilsson 5, Filip Tapper 4, Isak Svarén 2, Simon Lindberg dy 2, David Källemyr 2 .

 

Bästa målskyttar i Kungälv var Alfred Tilly 6 och Henrik Rhåsson 5, Isak Hane 3


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten