SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF
25 - 25
HK Drott Halmstad
Skånela IF25 - 25HK Drott Halmstad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 februari, 17:45
Plats:Vikingahallen A
Serie:Herrar - Herrallsvenskan
Samling:15:45
Herrarna tappade poäng hemma i Borgen
2024-02-05 11:54

Herrarna fick med sig en pinne i hemmamatchen mot HK Drott Halmstad. Matchen slutade efter stor dramatik 25-25 (16-12) efter att många spelare i hemmalaget fått gå hårt på grund av en del skador i laget samt ett rött kort i 38 minuten.

Drott kopplade ett tidigt grepp om händelserna och efter två lika gick man ifrån fram till ledning 5-9 i matchminut 18. Skånela fick ordning på sitt spel och kunde relativt enkelt går fram till ledning med 13-10 som blev en fin och till synes stabil ledning med fyra mål i paus med 16-12.

 

Skånela håller en fyramålsledning de första minuterna i andra halvlek och leder med 19-15 när David Källemyr olyckligt får ett direkt rött kort. Fem minuter senare är Drott i kapp och kvitterar till 19 lika. Hemmalaget gör ett ytterligare ryck genom tre raka mål av Gustav Näslund fram till 22-19 vilket är ställningen med drygt elva minuter kvar. Hemmalaget hårt drabbat av skador i truppen samt ett rött kort verkade trötta och Drott kunde än en gång komma i kapp där Emil Almander gör ett bra jobb och med drygt tio minuter kvar tar bortalaget ledning igen med 23-24 efter en riktigt bra period. Hemmalaget lyckades under denna period missa en straff och dessutom missa i ett rent friläge. I slutet av matchen gick hemmalaget åter upp i ledning med 25-24 efter mål av Filip Tapper och Jesper Forslund. Drott tar en time-out och med 30 sekunder kvar kvitterar Niclas Närenborn till 25-25. Skånela har bollen tar en time-out men kommer bara till ett skott i insidan stolpen och ut och matchen slutar lika 25-25. 

 

Matchsponsorerna Heat Restauranger, Sigtuna Optik och Colorama delade ut priser i hemmalaget till Kenan Omerovic, Emilio Lahdo och Isak Nielsen.

 

Matchens lirare i Drott utsågs målvakten Emil Arthursson som gjorde en riktigt bra match.

 

Målgörare i Skånela var: Gustav Näslund 6, Anton Nilsson 5, Emilio Lahdo 4, Jesper Forslund 3, David Källemyr 3, Filip Tapper 2, Linus Wärnmark 1, Kenan Omerovic 1

 

Bästa målgörare i Drott var: Emil Almander 6, Axe Dahlman 5, Jesper Järlfors 4, Niclas Närenborn 4


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten