SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skånela IF Damer
16 - 23
Tyresö Handboll Damer
Skånela IF Damer16 - 23Tyresö Handboll Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 10 januari, 19:30
Plats:Vikingahallen A
Serie:Damallsvenskan   Tabell >>
Samling:17:30
Inför Tyresö med Vilma Wiberg
2023-01-09 18:36

På tisdag är det dags för återstart i Damallasvenskan efter lite julledighet. Damerna tar emot Tyresö Handboll i Vikingahallen kl 19.30 och vi tog en pratstund med målsprutan Vilma Wiberg inför matchen.

Dags för återstart i damallsvenskan. Men först, hur har ledigheten varit?

"Väldigt bra! Har vart skönt med lite ledighet och få lite extra tid att umgås med familj och vänner. Men nu är man extremt taggad på att det drar igång igen!"

 

Du har under hösten öst in mål och ligger 2 i skytteligan för damallsvenskan. Vad säger du själv om din höst?

"Jo men det har känts bra, det har väl gått lite bättre än förväntat kanske. Men jag trivs väldigt bra i den roll jag har i år och med laget vilket har gjort att jag vågar ta för mig mera så det känns jättekul."

 

Nu väntar match mot Tyresö, där det blev förlust under hösten. Vad kommer du ihåg från höstens möte?

"Vi är väl inte speciellt nöjda med vår insats i senaste matchen mot Tyresö. Vi gjorde en väldig svag första halvlek båda framåt och bakåt och gav oss själva en väldigt svår sits till andra halvlek där vi gör en bättre insats. Men det känns som vi är riktigt revanschsugna nu och vill göra en betydligt bättre insats under hela 60 minuter!"

 

Vad blir viktigt för att ni inte ska hamna i samma utgångsläge igen?

"Som alltid blir det extremt viktigt att vi är där från start och påkopplade som vi kanske inte var i senaste matchen mot Tyresö. Det gäller att vi är aggressiva bakåt och tajta från start och noggranna framåt med våra attacker mot mål.

 

Det är en jämn serie och viktiga poäng att spela om.

Vad blir tungan på vågen för två poäng för er del?

"Det blir en tuff match imorgon, som alltid mot Tyresö. Men det gäller somsagt att vi har fullt fokus med rätt inställning och följer vår matchplan med ett aggressivt och kompakt försvar där vi straffar Tyresö på deras misstag. I jämna matcher så brukar nästan alltid det lag med minst tekniska fel vinna matchen, så där gäller det att vi är noggranna."

 

Stort tack Vilma och lycka till imorgon!

 


<< Tillbaka

 
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten