SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Avgörande match för damerna mot IF Hallby
2022-09-03 10:05

På söndag klockan 14.00 är det avkast för damerna nere i Jönköping mot IF Hallby när gruppspelet i ATG Svenska Cupen skall avslutas. 

 

Seger är ett måste för damerna för att gå vidare till slutspel och vi tog en pratastund med tränare Fredrik Söderberg Wernheim inför matchen..

Hej Chippen, hur är läget?

"Läget är bara bra tack"

 

Sista träningen inför helgens resa till Jönköping är nu genomförd. Hur är läget i truppen?

"Tycker att läget ser bra ut inför mötet med IF Hallby. Tjejerna känns taggade och vi har haft en fin träningsvecka. Det är egentligen bara Sofia Kou Aune som har haft lite känning i sitt knä efter mycket träning och matchande här i inledningen som är frågetecken inför söndag. Vi kommer att ta beslut under söndagen om hon kommer till spel eller ej. Vi kommer inte att chansa att spela henne om det inte känns bra"

 

Sista matchen i grupp 6 och det är en direkt avgörande för vidare avancemang. Hur går tankarna?

"Kul såklart att det fortfarande finns chans till vidare avancemang även om det inte betyder allt för oss. Det ska framförallt bli kul att åka ner till Jönköping och möta ett bra lag som gör att vi får från en br värdemätare vart vi står. Men självklart så åker vi ner med tror och inställningen att vi skall vinna, det gör vi till varje match vi ställer upp i så det är ingen skillnad nu."

 

Vad tycker du om Svenska Cupen formatet och hur påverkar det säsongen i stort?

"Jag är positivt inställd till Svenska Cupen. Det ger oss möjlighet att spela tävlingsmatcher under försäsongen som ger en extra krydda för tjejerna i förberedelserna till säsongstarten. 

För oss så påverkar det egentligen ingenting i dagsläget. Skulle man ta sig vidare så blir det såklart en påverkan då två stycken matcher till skall in i kalendern. Men riktigt där är vi inte ännu så det är ingenting vi ta i beaktan i dagsläget."

 

Till sist, någon som sett vass ut på träningarna i veckan som du vill lyfta fram inför söndagen?

"Jag tycker det flera av tjejerna som har tagit kliv sett till föregående säsong och tagit ett större ansvar i både försvar och anfall. Vi har ingen direkt stjärna i denna upplaga av Skåneladam vilket gör att ansvaret är fördelat på fler spelare vilket jag tror är till vår fördel. Men om jag är tvungen att välja en så skulle jag säga att Alicia Vojbacke har fått en fin start på säsongen och har verkligen tagit kliv. Hon gjorde framförallt en väldigt fin match sist mot Kungsängen där hon var väldigt säker i lägena och genomförde en stabil insats bakåt."

 

Stort lycka till på Söndag! Vi som inte kan vara på plats kan se matchen på Solidsport med matchstart 14:00 på Söndag 4/9 i Jönköpings Sporthall.


Nyhetsarkiv
Damerna vinner hemma 2024-03-11 19:30
Dam U gick rent i Steg 12023-09-24 21:54
Matchdag för damerna!2022-12-03 11:26
Förlust i Kungsbacka..2022-10-04 20:01
Fanny Swahn flyttas upp!2022-07-05 12:21
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten