SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Chippen gör sin sista säsong med damerna.
2022-11-14 13:30
Hit men inte längre, Chippen sätter stop för sin 8 åriga tränargärning i Skånelas Damer.

Ett långt kapitel kan mer sammanfattas som en hel bok när Chippen, nu 8 år efter att han tillträde som Huvudansvarig för Damerna, väljer han att lämna sin post efter att säsongen är över. Vi har självklart pratat med Chippen om detta i en längre intervju som går att ta del av nedan..

Hej Chippen, hur är läget?

Halloj, Läget är bara bra!

 

8år vid rodret, hur flyger känslorna nu när beslutet är taget?

Det är såklart blandade känslor. Som du nämner så har jag varit huvudtränare här i 8 år så det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti.

 

Nu undrar man, vilka ljuspunkter lyser starkast från de här åren och vad har förekommit de absolut mörkaste nätterna?

Pratar vi resultatmässigt så är det självklart de året vi kvalade upp mot SHE och var snubblande nära att gå hela vägen men förlorade mot Eslöv i tredje och avgörande matchen. Men vi fick ca en månad senare lyfta SM-pokalen i J-SM. Sen är det självklart att jag kommer ta med mig alla de spelare man har fått förtroendet att leda och utveckla. Några av dem har sedemera tagit klivet vidare och forsatt sin elitsatsning.

Sen har vi har haft det tuffare de senaste åren rent resultatmässigt och det är såklart något som jag absolut inte är nöjd med.

 

Många spelare och ledare har kommit och nästan lika många lämnat dina olika lagbyggen. Finns det någon/några eller något som någon gjort som har gett starkt avtryck?

Oj, svår fråga. Det är som du säger många spelare och ledare som hunnit passera och svårt att nämna någon på rak arm, alla har på något vis satt avtryck. Men det har också varit många tjejer som valt att komma tillbaka till Skånela IF efter andra äventyr och avslutat sina handbollskarriärer. Som sedermera har på ett eller annat sett ingått i ledarstab eller organisationen kring damlaget och klubben. Men just nu pågår EM i Slovenien där vi har 2st f.d Skånelaiter som är med i form av Kristin (Thorleifsdottir) och Clara (Peterson Bergsten). Det är såklart superroligt att det har gått så bra för dem och hela vägen upp till landslaget!

 

Nu låter det som att du är gammal som skogen men så är ju inte fallet alls. 33 bast, förlovad med barn och nyss nyinflyttad i ett fint radhus här i Märsta. Du har att göra såklart men hur blir det med Handbollen när den här säsongen är över då?

Ja vi får väl se lite. Jag känner mig inte klar handbollsmässigt, det är inte därför jag tar det här beslutet utan det känns som att det är dags för förnyelse både för mig och klubben.

Bortsett från de du nämner ovan vad gäller familjen så är handbollen det jag brinner allra mest för och har inga planer att lägga det åt sidan. Sen får vi se lite vad tiden har att utvisa.

 

Om vi är lite mer kortsiktiga. För även om tiden flyger så är vi mitt i en stundande säsong. Är denna den mest utmanande säsongen du tagit dig an hittills?

Tycker att det är svårt att jämföra. De olika säsongerna har sina egna utmaningar. De senaste åren har vi fått kriga för nytt kontrakt, nu senast via kval. Men vi har också haft säsonger där vi har varit topptippade och förväntningar, pressen och utmaningen har varit att ta en topplacering. I år ligger utmaningen likt förra året att säkra ett nytt kontrakt. Vilket jag, mina tränarkollegor och spelare krigar för varje vecka och kommer lägga ner vår själ för att vi skall förbli ett allsvenskt lag till kommande säsong!

 

Säsongen är inte slut än och det finns fortfarande massor att uppleva. Vi tackar Chippen för intervjun och ser med spänning fram emot fortsättningen!

 


Nyhetsarkiv
Damerna vinner hemma 2024-03-11 19:30
Dam U gick rent i Steg 12023-09-24 21:54
Matchdag för damerna!2022-12-03 11:26
Förlust i Kungsbacka..2022-10-04 20:01
Fanny Swahn flyttas upp!2022-07-05 12:21
 
Diamantpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten