SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Jimmy Karlsson gör sin sista säsong som tränare för Skånela IF:s herrar.
2023-02-01 10:00
Jimmy Karlsson herrtränare 2015 - 2023 - åtta säsonger !

Sedan 2015 har Jimmy Karlsson lett Skånela IF:s herrlag. Dessförinnan var han lagkapten för herrlaget under flera säsonger. Nu väljer han själv att kliva åt sidan efter åtta framgångsrika och imponerande säsonger. 

Med ett stort rött hjärta har Jimmy Karlsson varit herrlagets trygga punkt på träningar och på bänken de senaste åtta säsongerna. Nu har han själv valt att avsluta det kapitlet. Många spelare har kommit och gått men även duktiga ledare som Jesper Östlund och Kalle Andersson har stått vid hans sida och fått tagit del av hans ledaregenskaper. Skånela har under en lång period varit ett stabilt topplag i herrallsvenskan där man också nosat på spel i handbollsligan. Med små resurser och kloka beslut har Jimmy varje säsong haft en egenskap att få ut det bästa och mesta av laget. 

 

Kommenterar Jimmy Karlsson

Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger. Jag känner också att klubben har en bra plan för framtiden på herrsidan vilket känns tryggt. Skånela är också min familj och jag skulle aldrig ta detta beslut om jag inte till 100 % visste att verksamheten kring herrlaget fortsatt kommer vara bra och kunna fortsätta att utvecklas. Jag har dessutom gjort detta ett tag nu och känner själv att det behövs en ny röst. Jag är övertygad att Skånela kan fortsätta att utveckla det vi tillsammans byggt över tid. Jag har hela tiden känt klubbens förtroende och har fått äga många beslut, vilket jag är mycket glad över. Jag brinner ju för handbollen och Skånela så vi får se vad det blir framöver. Rollen som barn/ungdomssamordnare vill jag gärna fortsätta med men vi får se vad som händer. Jag stänger inga dörrar. 

 

Kommenterar Peder Nielsen (herransvarig)

Det är med blandade känslor och med stor respekt jag och föreningen har tagit emot Jimmys beslut. Jag har under många år arbetat tillsammans med honom både i Junior- och Utvecklingslaget HF SIF men framför allt under ett stort antal säsonger runt föreningens representationslag. Jimmy har verkligen gjort avtryck under dessa år och de åtta säsonger han varit ansvarig för herrlaget och han har under den tiden lyckats att få fram och förädlat många duktiga handbollsspelare. Jimmy har ett stort föreningshjärta och lägger ner sin själ i det han företar sig. De senaste åren har herrlaget med relativt små medel bitit sig fast i toppskiktet i Allsvenskan och dom senaste säsongerna slutat 5:a, Kval till HBL, Kval till HBL, 6:a och förra säsongen kval till HBL och vi kan konstatera att han var mycket nära att ta upp laget i HBL förra säsongen när Skånela pressade Önnered till fem matcher men föll på målsnöret.
Jag konstaterar också att han tillsammans med Mattias Flodman har lagt laget på en fin tredje plats i Allsvenskan när mer än hälften av denna säsong är spelad.

Jag är övertygad om att Jimmy kommer att lägga ner en del tid i Skånela IF även utan att ha ansvar för herrlaget då han brinner för föreningen och kommer att ha svårt att inte vara med på något eller några hörn.

Jag och föreningen passar på att redan nu rikta ett stort tack till Jimmy för alla år han varit tränare för herrlaget och önska honom lycka till med det han företar sig framöver.


Nyhetsarkiv
Matchdag på lördag!2022-09-20 10:22
 
Diamantpartners
Guldpartners
Personliga partners herrtruppen
Silverpartners
Bronspartners
Stödpartners
Materialpartners
Klubbsamarbeten