Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:14:00
Seger för herrarna i seriepremiären.
2022-09-18 21:43

Skånelas herrar tog sig i eftermiddag till Solnahallen för den första matchen i Herrallsvenskan och mötet mot AIK en nykomling full av förväntningar och energi. Bortamatch mot en nykomling i en seriepremiär brukar vara en svår kombination och det märktes att det fanns en del premiärnerver hos flera spelare.

I matchinledningen spelade lagen slarvigt och med en hel del tekniska fel och det första målet kom efter dryga tre minuter när hemmalaget satte 1 - 0. Lagen följdes därefter åt och vid ledning 8 – 7 till AIK tog Skånela en lyckad timeout och man gick efter den ifrån med några mål, fick lite andrum och kunde gå till halvtidsledning med klara 12 – 17.

Den andra halvleken blev lite lik den första då lagen följdes åt och varvade riktigt bra handboll med en del slarv och tekniska fel. Skånela kunde relativt enkelt hålla försprånget och vinna matchen med klara 32 – 27.